Očitno je Elder Scrolls 6 še dolga leta stran od izida

Pri razvijalcu Bethesda Softworks čas teče bolj počasi. Studio je znan po svojih popularnih franšizah The Elder Scrolls in Fallout, a vsak od teh projektov zahteva leta razvoja, zdi pa se, da razvijalec lahko dela samo na enem naslovu naenkrat. Tudi Fallout 76, morda najbolj osovražen naslov iz Bethesdine zgodovine, je proti koncu razvoja potreboval celo ekipo, da je zadeva bila kolikor toliko pripravljena za izid.

Igralci že dolgo čakajo na nadaljevanje Elder Scrolls serije, saj je od izida Skyrima minilo že več kot 10 let, kar je za tako uspešno in popularno franšizo pravo presenečenje. Bethesda je sicer leta 2018 na splet poslala kratki dražilnik, ki potrdil obstoj igre The Elder Scrolls 6, a od takrat o njej nismo slišali praktično ničesar. Bethesda ima trenutno polne roke z razvojem povsem nove franšize Starfield, vseeno pa je tlelo nekaj upanja, da je morda tudi novi Elder Scrolls dobil dovolj moke v svojem kruhu, da bi znali igro dobiti enkrat naslednje leto.

Vsa ta upanja pa so bila dodobra poteptana nedavno, ko je neka nova delavka pri Bethesdi na LinkedInu objavila svoj profil, kjer je pod delovnimi mesti zapisan tudi ta založnik, znotraj opisa pa lahko vidimo, da je The Elder Scrolls 6 trenutno v pred-produkciji.

To pomeni, da se razvoj igre še ni začel povsem zares in da je igra še vedno v fazi načrtovanja. Pred-produkcija nima nekega začrtanega termina, a če vzamemo v obzir, da polna produkcija vzame leta dela, potem lahko novo igro pričakujemo nekje 2026 ali pa morda 2027 – odvisno seveda od vseh zapletov, ki se lahko zgodijo med razvojem. The Elder Scrolls 6 bo očitno stopil v polni razvoj šele po izidu Starfielda, ki se bo zgodil novembra letos, v obzir pa je treba vzeti tudi dejstvo, da bo tudi takrat šlo nekaj delavne sile v klepanje razširitev in posodobitev.

Skratka, ne bi bili presenečeni, če bi na koncu nov del Elder Scrolls sage prišel praktično 10 let po njenem prvem dražilniku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime