Nekdo je spočel prvoosebno streljačino s Pokemoni in s tem pošteno razjezil Nintendo

Pokemon igre bodo uradno za vedno ostale zavezane samo Nintendovim konzolam, saj so te ene od največjih prodajalk konzol in založnik bi bil neumen, če bi zadevo v ponudbo postavil še kam drugam. Na PC-ju se je tako skozi leta pojavilo več neuradnih ljubiteljskih projektov, ki so v bistvu bolj prototipi, ki ne bodo nikoli zares zaživeli. Kljub temu Nintendo budno motri internetne njive in če kje samo zavoha kršenje avtorskih pravic, ustvarjalca takoj doletijo grožnje s tožbo, pa naj bo ta projekt sestavljen iz Pokemonov ali pa naveze Maria in Luigija.

Založniku so v preteklih dneh znova zazvonili alarmi, saj so po internetnih straneh zaokrožili posnetki nove ljubiteljske igre Pokemon x FPS, ta pa je omogočala igralcem lov za ljubkimi bitji, a ne z nekimi nedolžnimi žogicami, ampak čisto pravim orožjem, tako da je prisrčna igra hitro dobila bolj resno noto.

Igra je bila zgrajena v pogonu Unreal Engine in je omogočala krvavi sprehod skozi naravo, brzostrelke pa so lahko hitro odstranile različne vrste napadalnih Pokemonov. Avtor je poskrbel, da je ob pokanju okoli tudi pršila kri, vsaka od žrtev pa je nato dobila tudi svojo animacijo umrtja. Treba je reči, da je pošiljanje svinčenega dežja v majhnega Pikachuja res nekaj brutalnega in če bi to videl kakšen paglavec, bi ga zagotovo prizadele doživljenjske travme.

Tega se očitno boji tudi Nintendo zato je začel z masovnim čiščenjem interneta in posnetki so tako izginili iz YouTuba, Twitcha in celo Twitterja. Na voljo so samo še na Redditu, kjer jih je tudi izvirno objavil avtor Dragon_GameDev2, ki projekta ni nikoli poslal v javnost, kar je v bistvu zanj dobra novica, saj bi se drugače znašel pod celim kupom jeznih tožb.

Nova uradna Pokemon igra je drugače praktično pred vrati, saj bo Pokemon Legends: Arceus izšel že 28. januarja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime