Final Fantasy 14 je zdaj zopet na voljo za nakup

Režiser igre Final Fantasy 14 Naoki Yoshida dobro ve, kako lahko človek trpi zaradi uspeha. Final Fantasy XIV je v zadnjem letu postal tako popularen, da so strežniki doživeli ure in ure dolge čakalne vrste, zaradi česar se je založnik Square Enix kakšnih 6 tednov nazaj odločil, da igro preprosto umakne iz prodaje in tako vsaj malce poskuša razbremeniti vse strežnike.

To je očitno delovalo, saj so se v teh nekaj tednih čakalnice izpraznile in zdaj lahko igralci skočijo v raziskovanje bogate fantazijske dežele brez kakšnih dodatnih problemov. Situacija se je dovolj pomirila, da je založnik včeraj zopet omogočil nakup osnovne igre, ki na Steamu stane 9,99 €. Dodatno so omogočili nove strežnike za Avstralijo in Novo Zelandijo, tako da bodo igralci teh držav končno lahko uživali v igranju, brez znatnega zamika.

Final Fantasy 14 je med svojim normalnim obratovanjem ponujal tudi dostop do brezplačne verzije, ki je igralcem omogočala preigravanje originalne zgodbe, skupaj s prvim dodatkom. Žal ta brezplačna verzija še vedno ni na voljo, saj bo Square Enix najprej nekaj časa spremljal stabilnost strežnikov in če bo šlo vse brez zapletov, bo kasneje zopet omogočil brezplačno preigravanje. Kdaj to bo zaenkrat ne ve nihče.

Na tem mestu je treba opomniti na razlike določenih verzij igre. Za brezplačni preizkus bo treba počakati, da Square Enix omogoči registracijo posebne verzije igre. Če trenutno kupite 10 € vredno različico na Steamu boste lahko takoj začeli z igranjem, a tu je treba upoštevati, da boste zraven primorani v nakup mesečne naročnine, drugače vam bo igranje onemogočeno. Z nakupom igre dobite en mesec brezplačne naročnine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime