Reddit moderator skočil na Fox novice, kjer se mu je voditelj smejal v obraz

Na spletni strani Reddit, drugače znani kot “obraz interneta”, je na voljo stotine različnih skupnosti, ki svoje strasti do določene teme delijo na podstraneh, ki se imenujejo “subredditi”. Te veje lahko nosijo milijone članov in ena od teh je pred kratkim tako pritegnila oko širše javnosti, da je bil predstavnik celo povabljen na intervju s popularnim dnevnikom Fox News.

Govora je o veji Reddita “antiwork”, ki sicer obstaja že vse od leta 2013, a v zadnjih mesecih se je notri pridružilo tisoče novih članov. Antiwork se ukvarja predvsem z razmišljanjem okoli slabih delovnih pogojih, ki jih morajo vsak dan preživeti nekateri nesrečneži in matra gibanja se vrti okoli tega, da bi posameznik lahko užival v boljšem življenju, brez da bi moral zaradi tega upoštevati kapitalistično strukturo.

No, vsaj nekaj takšnega si želijo moderatorji, saj so teme znotraj subreddita zelo različne in segajo od posnetkov SMS sporočil, kjer je nekdo šefu osorno povedal, da zapušča svojo službo do nekaterih članov, ki vsakemu svetujejo stavkanje, brez nekega resničnega načrta glede zahtev, ki bi jih takšna stavka spremenila.

Skratka, r/antiwork je zanimiv prostor in zaradi vseh pripetij glede koronavirusa in slabšanja delovnih položajev je gibanje nabralo nekaj več kot 1,7 milijona privržencev. Fox je tako na intervju povabil moderatorko Doreen Ford, trans žensko, ki pa na intervju ni bila preveč dobra pripravljena in več kot očitno jo je Fox povabil samo zato, da bi jo lahko čim bolj osmešil.

Voditelj dnevnika jo je najprej povprašal, če se ji morda ne zdi cela ideja njenega gibanja preprosta lenost. Doreen je odgovorila, da je glede antiworka veliko zmotnih prepričanj in da si želi, da bi si ljudje sami odrejali tedenske delavne ure. Nato je povedala, da sama dela kot sprehajalka psov in da tedensko oddela okoli 20 do 25 ur, kar je pri voditelju Wattersu sprožilo naval smeha, še bolj pa se ji je smejal, ko je izjavila, da bi bil rada učiteljica. Intervju se je zaključil tako, da je Watters Doreen povedal, da se mu njeno gibanje ne zdi pametna ideja, na koncu pa je pikro pripomnil, da se mora zdaj vrniti k delu, saj mora Fox plačati položnice.

Vse skupaj je bilo dokaj nerodno in čeprav s sprehajanjem psov ni ničesar narobe, bi Doreen lahko pred intervjujem vsaj pospravila svojo sobo in si priskrbela malce boljšo kamero in osvetlitev. Nanjo so postali jezni tudi člani “antiworka” in veliko se jih je spraševalo, zakaj so na televizijo poslali ravno njo, nakar je Doreen odgovorila, da so jo po posvetovanju izbrali drugi moderatorji.

Skratka, če je Fox želel upočasniti gibanje ali pa tega povsem izničiti, potem mu je misija zagotovo uspela. Zaradi sovražnih komentarjev in tem je r/antiwork postal zaseben in trenutno si notri ni mogoče ogledati tem ali pa objavljati nove vsebine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. Moderator/ka je sama prispevala k propadu subreddita, ker se očitno ni pripravil/a na intervju in se delal/a nekega šefa/ico gibanja o katerem očitno še sam/a ne ve nič.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime