Ubisoft ugaša svojo battle royale igro Hyper Scape

Ko je Ubisoft avgusta 2020 v svet poslal svoj prvi eksperiment v battle royale svetu Hyper Scape, je igričarska publika bolj kot ne samo zavil z očmi. Dve leti nazaj je bil battle royale žanr na višku popularnosti in založniki so nas z novimi ponudbami zasipavali iz vseh smeri. A hkrati je to pomenilo, da je bil trg povsem zasičen s tosortnimi naslovi in dovolj igralcev za svoj upravičen obstoj so nabrali le redki.

Ubisoft se je sicer trudil Hyper Scape nekako narediti relevanten in v preteklosti so jim taki preobrati že uspeli z igrami kot so Rainbow Six Siege in For Honor. Hyper Scape je sicer nosil nekaj posebnosti, saj se je dogajal v futurističnem velemestu, igralci pa so lahko švigali po bojiščih, z dvojnimi skoki pa so se bitke velikokrat preselile tudi v vertikalna bojišča.

Žal pa to ni bilo dovolj in ob prevladi šampionov kot so Fortnite, PUBG in Call of Duty Warzone je Hyper Scape hitro začel toniti v pozabo. Zagotovo mu ni pomagalo niti to, da je igra bila na PC-ju zavezana samo trgovinam Ubisoft Connect in Epic Games, medtem ko je bil Steam ignoriran in zaradi tega je kopnela tudi igralna baza.

Ubisoft je tako dokončno obupal in včeraj je napovedal, da s težkim srcem zaustavlja razvoj Hyper Scapa in da se bodo strežniki ugasnili 28. aprila. Tako bo njihov prvi battle royale eksperiment zaključil svojo življenjsko pot manj kot dve leti po originalnem izidu, Ubisoft pa je napovedal, da bo naučene lekcije prenesel v svoje naslednje naslove.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime