Igra Hidden Deep se napaja iz legendarnih grozljivk osemdesetih

Znanstvenofantastični filmi in igre nas navadno naženejo v raziskovanje tujih planetov in galaksij, razvijalec Cogwheel Software pa je pri svoji igri Hidden Deep malce spremenil ustaljene standarde in nas poslal v globine domačega planeta Zemlje. Navsezadnje ne vemo veliko o tem, kaj nas vse čaka v temačnih rovih pod površjem in Hidden Deep nam bo pokazal, da je bolj pametno ostati na površju, podzemne rove pa prepustiti tistim, ki sonca ne marajo.

Nova igra je glede na prvi napovednik in igralni posnetek resnično nekaj posebnega, saj želi na naše zaslone pripeljati tisto slastno grozljivost, ki so nam jo znale pričarati legendarne grozljivke iz osemdesetih let. Hidden Deep se tako napaja iz filmov kot sta The Thing in Osmi potnik, zraven pa doda nekaj svojih prijemov.

Igranje izvajamo iz 2D pogleda in poudarek je na grajenju turobne in temačne atmosfere, tako da imamo ves čas občutek, da imamo nad glavo tone kamnov in prsti, ki lahko vsak trenutek zgrmi na našo čelado. Med našim spuščanjem nam bo pot osvetljevala samo naša naglavna svetilka, pri raziskovanju pa bomo lahko naleteli na kup nevarnosti, ki jih bomo lahko odpravili z našo zvesto pištolo. Na voljo bomo imeli tudi nekaj pripomočkov, kot je denimo leteča kroglica za lažjo izvidnico prepadov, vsake toliko pa bomo lahko zagnali kakšno mašinerijo ali pa se s pomočjo vrvi spustili na drugače nedostopne predele.

Hidden Deep je primarno samotarska in enoigralna izkušnja, a razvijalec bo vanjo vnesel tudi dodatni igralni način Challenge Mode in sodelovalno igranje s še enim igralcem.

Igra je včeraj stopila v način Zgodnjega dostopa na Steamu, zanjo pa razvijalec zahteva 17,99 €. Cogwheel Software predvideva, da bomo končno verzijo ugledali še enkrat letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime