Sony vrača udarec in kupuje razvijalca Bungie za 3,6 milijarde dolarjev

Po nuklearni bombi, ki jo je samo 2 tedna nazaj spustil Microsoft z nakupom celotnega založnika Activision Blizzarda, se je dolgo čakalo na Sonyjev odgovor. Microsoft je namreč v zadnjih letih pokupil lepo število razvijalcev in čeprav tudi Sony ni ravno revež in ima že zdaj pod roko lepo število studiev, je vseeno nekaj moral storiti.

In to je zdaj tudi naredil, saj je spletna stran GamesIndustry pred kratkim najavila, da po novem Bungie stopa pod njihovo krilo, kupčija pa je bila vredna 3,6 milijarde dolarjev.

Sony in Bungie sta polna lepih besed glede drug drugega in v ospredje postavljata grajenje skupne vizije za čim večji doseg igralcev. Med vrsticami brano je to več kot očitno odgovor Sonyja na Microsoftove nakupe, a vseeno zadeva ni popolnoma identična. Razvijalec Bungie, ki je do svoje slave prišel predvsem po prvih Halo igrah, zdaj pa plačo služi na račun svoje MMO igre Destiny, je na svojem blogu zapisal, da ta nakup ne bo vplival na razvoj igre Destiny 2 in na njegovo razširitev The Witch Queen.

Še bolj pomemben pa je zapisan stavek, da njihove prihajajoče igre ne bodo postale eksluzive za konzole PlayStation, saj želijo doseči čim večji krog igralcev. Sicer je tudi Microsoft pri nakupu Activisiona povedal, da bodo nekatere prihajajoče Call of Duty igre še vedno izšle za PlayStation, a verjetno bo to veljalo samo za vse tiste naslove, za katere je bila sklenjena pogodba že pred nakupom, medtem ko je Bungijev jezik malce bolj direkten, kar celotno sklenjeno partnerstvo naredi za malce čudno.

Vse skupaj seveda vzbuja skrb pri igralcih, saj bodo očitno kmalu vsi samostojni razvijalci in založniki kmalu pokupljeni iz strani večjih hiš. Kljub temu pa vseeno ne moremo spregledati ironije, da si Sony zdaj lasti nekdanjega največjega Microsoftovega prodajalca konzol.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime