Battlefield 2042 bo svojo 1. sezono prejel šele enkrat poleti

Razvijalec DICE je naslednje poglavje Battlefield serije zagnal novembra lani in vse od takrat se bori s slabimi kritikami glede pomanjkljive vsebine in slabo optimizacijo. Popravki se sicer delajo, a očitno odprava hroščev zahteva kar nekaj delovne sile, igralci pa medtem čakajo na dejansko vsebino v obliki 1. sezone. Ta bi načeloma morala iziti skladno z igro, a DICE se je odločil najprej odpraviti vse težave s kodo, preden bo v njo pripeljal nove izkušnje.

To je sicer pohvalno, a hkrati velik sredinec vsem tistim igralcem, ki so ob izidu kupili pregrešno dragi Gold in Ultimate verziji igre, ki so svojo ceno upravičevale ravno s svojo Year 1 sezonsko prepustnico. DICE bo sicer igralcem teh verzij podaril nekaj dobrot kot je denimo nove preobleke in barve igralnih razredov in orožij, a to je bolj slaba tolažba.

Smo pa končno dobili vsaj datum 1. sezone. No, okvirni datum, saj bo prva večja vsebinska posodobitev prispela enkrat poleti, ta pa bo s sabo prinesla 4 nove specialiste in povsem nove mape ter nekaj drugih dobrot.

EA je hkrati včeraj pri svojem finančnem poročilu priznal, da Battlefield 2042 ni izpolnil pričakovanj glede prodaje. Direktor Andrew Wilson, da je to bil hudo ambiciozen naslov, a delo od doma je povzročilo veliko zapletov pri razvoju, ki so pripeljali do težavnega izida in dodatne zamude pri kovanju nove vsebine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime