Založnik Team17 si je po samo enem dnevu premislil in preklical vse NFT načrte

NFT-ji bodo očitno vroča tema leta 2022 in res je postalo zabavno gledati založnike, ki pogumno najavijo vstop svojih iger na NFT trg in nato čudno gledajo, ko na njih začnejo deževati pritožbe iz strani igričarske skupnosti in tudi samih razvijalcev.

Založnik Team17, ki si med drugim lasti franšizo Worms, je med zadnjimi, ki so si hitro premislili glede vstopa na trg NFT-jev in morda so s svojo potezo postavili tudi svetovni hitrostni rekord, ki bi bil v ponos vsakega speedrunnerja.

Team17 je samo včeraj najavil, da bodo v prodajo ponudili NFT-je, ki bodo zasnovani na njihovi franšizi Worms in najava je instantno sprožila val ogorčenja pri vseh njihovih oboževalcih. A tokrat po zvonu niso zvonili samo igralci, ampak tudi manjši indie razvijalci, ki so del založnika Team17.

Med prvimi se je tako oglasil Ghost Town Games, ki stoji za zabavnimi igrami Overcooked. Razvijalec je na Twitterju zapisal, da ne podpirajo NFT-je, saj ti zahtevajo velik ekološki davek in da vsi njihovi obstoječi in prihajajoči projekti ne bodo vsebovali podobic, iz katerih bi lahko dodatno služili. Na enak način se je oglasil tudi Aggo Crab Games, ki je razvil igro Going Under, na svojem Twitter računu pa so zapisali, da nihče ni pričakoval takšne odločitve iz strani založnika.

Kot tretji je po mizi udaril še razvijalec Playtonic, ki je razvil platformščino Yooka-Laylee, ki se je tudi odrekel NFT-jem in da tehnologije preprosto ne nameravajo podpirati.

Vse to je bilo dovolj, da je Team17 dvignil roke nad vsem skupaj, se posipal s pepelom in na Twitterju zapisal, da od MetaVerse projekta ne bo na koncu nič.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime