Popularni YouTuber preko kripto prevare ogoljufal svoje sledilce in to javno tudi priznal

Ime Ice Poseidon je v streamerski kulturi precej znano, saj za njim stoji možakar Paul Denino, ki je kakih 10 let nazaj na svojem Twitch kanalu nosil kar veliko sledilcev. Paul nikoli ni bil kakšen resen igralec iger, ampak je do svoje slave prišel predvsem na račun svojo kontroverzne vsebine, ki je bila vedno na robu Twitchevega pravilnika. Eden od njegovih bolj slavnih prenosov v živo je denimo prišel znotraj restavracije s hitro prehrano, kjer je s svojimi prijatelji ven metal rasistične opazke in je skoraj prišlo do fizičnega obračuna.

Ice Poseidon je bil leta 2017 dokončno odstranjen iz platforme, nato pa se je preselil na Mixer in na koncu na YouTube. Vmes so glede njega prišle na površje nove grdobije, saj tipček zelo rad goljufal investitorje preko “Ponzi” prevar in je nekaj takega brez sramu priznal kar pred kamero. Zdaj se je zapletel v novo odmevno afero, roko pri temu pa so igrale kriptovalute.

Na njegov prevarantski podvig je opozoril YouTuber Coffezilla, ki na svojem kanalu zelo rad išče takšne prevarante in jih nato javno razkrije. Tako je bilo tudi tokrat, a Coffezilla je bil presenečen nad odzivom Ice Poseidona, ki, kljub temu da je bil pri prevari ujet, za to ne kaže prav nobenega obžalovanja.

Njegov nateg sicer ni bil nič kaj preveč posebnega. Ice Poseidon je svojim sledilcem predstavil nov žeton CxCoin in jih prepričal, da vanj investirajo, saj bo zadeva kmalu eksplodirala v vrednosti. Sledilci so ga poslušali, Ice Poseidon pa je nato čez noč vnovčil vse svoje kovance, iztržil okoli pol milijona dolarjev in si s tem denarjem kupil Teslo. V kripto svetu to imenujemo klasični “pump and dump”, saj gre za umetno rast kriptovalute, ki nato popolnoma izgubi na vrednosti, vsi kupci, razen originalnega lastnika, pa ostanejo praznih žepov.

Ice Poseidon je v intervjuju prevaro tudi priznal in povedal, da je sicer v njegovi moči da denar vrne investitorjem, a da bo raje poskrbel zase. Sam naj bi pobral 300.000 dolarjev, ostalo pa je šlo na račun programerjev.

Pozejdon je kasneje sicer pokazal malo obžalovanja in je povedal, da bo vrnil malce več kot 150k dolarjev, a Coffezilla je kasneje razkril, da je bilo v resnici vrnjenih samo okoli 40 tisočakov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime