Frišno izdani MMO Mortal Online 2 vsebuje več kot 30 ur dolge čakalne vrste

Razvijalec Star Vault je leta 2010 spočel MMO igro Mortal Online, katera je dosegla skromen uspeh, saj jo je igralo samo malce več kot 1000 ljudi. A to je bilo dovolj, da si je Star Vault nabral nekaj izkušenj in slovesa in ko je bil zagnan Mortal Online 2 je vse to prišlo še kako prav. A pri vsem skupaj so se malce ušteli, saj je nadaljevanje v enem mesecu prebilo mejo 100k prodanih izvodov igre, to pa je posledično močno obremenilo strežnike.

Mortal Online 2 je namreč malce poseben predstavnik MMO žanra. Igranje izvajamo iz prvoosebne perspektive in bojevanje se zanaša na pravočasno zamahovanje in blokiranje udarcev. Prav tako je velik poudarek na kovačenju, bojevanje proti drugim igralcem pa je zelo živčno, saj vam lahko ob porazu zmagovalec iz vašega telesa odtuji prav vsak košček vaše opreme.

Dodatna zanimivost je obljuba razvijalca, da bodo vsi igralci živeli v samo enem svetu, na enem strežniku. To bi še nekako delovalo ob 1000 igralcih, a ko se jih nabere x100, zadeva postane praktično nemogoča.

Strežnik je tako zadela ogromna čakalna vrsta in igralci so v tej morali stati tudi po 36 ur. Dodaten zaplet pri vsemu skupaj je dejstvo, da igra tistih igralcev, ki so AFK, ne brcne iz strežnika, tako da bi se naredil prostor za nove, aktivne igralce. Tako se nekateri preprosto ne odjavijo iz igre, to pa seveda samo še podaljšuje čakalne vrste. Živce kravžljajo še nenapovedani ponovni zagoni strežnikov, tako da se ne moreš postaviti v vrsto in medtem iti spat, saj lahko nenadoma izgubiš svoje mesto v vrsti.

Zaradi vsega tega je ocena igre na Steamu padla na Mixed in glavna pritožba so ravno te čakalne vrste. Mortal Online 2 zahteva tudi plačevanje mesečne naročnine, a k sreči dobiš en mesec ob nakupu igre brezplačno, tako da se igralcem vsaj ni treba ukvarjati z zamujenim časom plačane naročnine.

Razvijalec je pred kratkim obljubil odpiranje novih strežnikov, ki gre sicer v nasprotju z originalno idejo igre, a druge rešitve zdaj preprosto nimajo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime