Netflix ima novo uspešnico in to je dokumentarec The Tinder Swindler

Pretočni servis Netflix nas je nekaj časa razvajal z izjemno napetimi dokumentarci, ki smo si jih pogledali vsi in se nato o njih pogovarjali še dolgo po zaključku ogleda. Najbolj slavni predstavnik tega trenda je bila zagotovo Tiger King, ki je bil tako uspešen, da je celo spočel film in samostojno nadaljevanje, med uspešnice pa lahko prištejemo še Fyre: The Greatest Party That Never Happened in Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes.

Vmes smo dobili nekaj zatišja, zdaj pa se Netflix vrača z novo uspešnico, ta pa nosi hudo zabavno in originalno ime The Tinder Swindler.

Ta skoraj dvourni dokumentarec nam pove zgodbo izraelskega prevaranta z imenom Shimon Hayut, ki se je na popularni aplikaciji Tinder predstavljal kot Simon Leviev – sin ruskega tajkuna Leva Levieva.

Shimonova prevara je bila precej elegantna, saj možakar ni bil revež in je lahko svoje žrtve zabaval z nastanitvijo v hotelu s petimi zvezdicami, vožnjami s privatnimi letali in večerjami v zasebnih restavracijah. Po nekaj tednih, ko so mu ženske začele zaupati, pa je jih je Hayut poklical na pomoč, saj se je zaradi preprodajanja diamantov znašel v nevarni situaciji. Nič hudega sluteče ženske so mu seveda poslale denar, Hayut pa je nato izginil.

Prevarant je iz tega sestavil pravi poslovni proces, saj je ukradeni denar od prejšnje žrtve uporabil za varanje nove žrtve in v tem je bil uspešen kar nekaj časa. Kako se zadeva razplete vam bomo prihranili, saj je zgodbo najbolj izkusiti preko lastnega ogleda na Netflixu.

tinder

Zadeva je očitno tudi pri nas izjemno popularna, saj je to trenutno najbolj gledana vsebina v Sloveniji.

Kar je pri vsemu še najbolj zanimivo je to, da je imel Hayut še do nekaj dni nazaj aktiven Instagram profil, kjer je svojim več kot 100k sledilcem kazal svoje lažno življenje, a zdaj po izidu dokumentarca, je profil poniknil v neznano.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime