Mini serija The Dropout nam bo predstavila življenje prevarantke Elizabeth Holmes in tule je prvi napovednik

Elizabeth Holmes je ena hudo zanimiva oseba, ki bi jo po njeni nenadni slavi zlahka postavili ob bok Josephu Maldonado-Passagu iz Tiger Kinga. Gre za žensko, ki je investitorje prepričala o revolucionarni novi napravi, ki je lahko samo iz ene kapljice krvi spočela cel kup testov glede bolezni. Elizabeth je bila videti kot človek, ki ve kaj govori, za komunikacijo z ljudmi pa se je oblačila v črne puli puloverje, ki so bili videti izmaknjeni iz Jobsove garderobe, govorila pa je tudi z globljim glasom, zaradi česar so jo vsi jemali bolj resno.

Vse to je bilo dovolj, da je iz žepov investitorjev pobrala okoli 700 milijonov dolarjev in tako je nastalo podjetje Theranos. Žal pa je bila vse skupaj igra dima in ogledal, saj je naprava za jemanje testov sicer obstajala, a je velikokrat pokazala napačne rezultate. Theranos je bil leta 2018 obtožen prevare in podjetje se je še isto leto zrušilo, Holmesova pa je bila letos obtožena prevare in jo zna dočakati celo 20 let zaporne kazni.

Sodba ji bo podana septembra, a še pred tem si bomo lahko njeno življenje ogledali na televizijskem ekranu v podobi serije The Dropout. Ta bo sledila Holmesovi zgodbi in njenemu bivšemu fantu Sunnyju Balwaniju, ki je bil bivši predsednik Theranosa. Zadeva je včeraj dobila prvi napovednik in treba je reči, da je Amanda Seyfried, ki bo zaigrala glavno vlogo, precej dobro zadela obnašanje Holmesove. Uporabila je celo globlji glas, kar je ena glavnih karakteristik te neslavne prevarantke, ki jo ima Hollywood zelo rad. Apple namreč prav tako dela na filmu o njenem življenju, ta pa se bo imenoval Bad Blood.

The Droput bo prve tri epizode prejel 3. marca, zadeva pa bo predvajana samo na pretočnem servisu Hulu. Ta pri nas ni dosegljiv, imamo pa HBO in tam si lahko ogledate odlični dokumentarec The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley, ki je pred kamere privabil resnično Elizabeth Holmes.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime