America’s Army po 20 letih ugaša svoje strežnike

Ameriška vojska je bila leta 2002 že eno leto znotraj Afganistana in poveljniki so se takrat začeli spraševati, kako bi mlajše prepričali v služenje vojaškega roka v zameno za nevaren dopust sredi puščave. Takrat se je nekomu porodila genialna ideja, da bi bilo pametno pogledati v smer iger, ki so 20 let nazaj ravno dobro začele svoje večigralsko življenje in ni trajalo dolgo, da je ameriška vojska sproducirala svojo prvo igro, imenovano America’s Army.

Vsakemu je bilo takoj jasno, da je zadeva samo orodje za rekrutiranje novincev v vojsko, a vsi so bili presenečeni, da je bila igra dejansko hudo zanimiva za igranje. Ena od posebnosti America’s Army je bilo dejstvo, da si za sodelovanje v večigralskih spopadih moral opraviti cel kup enoigralskih izzivov, ki niso bili ravno lahki. Poleg tega so igralci znotraj igre morali poslušati predavanja okoli nudenja prve pomoči in o vožnji terenskih vozil, česar druge igre takrat preprosto niso ponujale. Zadeva se morda sliši dolgočasna, a je bila v resnici zanimiva in je dejansko ponudila nekaj učnih lekcij, ki so si jih igralci še dolgo zapomnili.

Igra se je kot orodje za novačenje novih vojakov vsekakor izkazala, zato je ameriška vojska spočela več iteracij originala – zadnje od teh je izšlo leta 2015 v podobi igre America’s Army: Proving Grounds. Ta je denimo od igralcev zahtevala, da se registrirajo na uradni strani in tam pustijo svoje podatke za kontakt, kar je vojski omogočilo še lažji dostop do rekrutov. Tudi ta ideja se je obrestovala, saj se je na ta način na spletno stran prijavilo več kot 13 milijonov igralcev.

Ameriška vojska pa je nedavno najavila, da je bila misija uspešna in čas je, da se America’s Army za vedno poslovi. Na uradni strani so se zahvalili vsem igralcem in zapisali, da se podajajo v nove izzive, strežniki igre pa se bodo ugasnili 5. maja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime