Kripto roparka in zanič raperka aretirana zaradi kraje več kot 120k Bitcoinov

Svet kriptovalut je leta 2016 pretresel ogromen hekerski napad na kripto menjalnico Bitfinex, ki je s sabo odnesel okoli 120k Bitcoinov, v skupni vrednosti 3,6 milijarde dolarjev. Denar je bil prenesen na digitalno denarnico, tam pa se je nekako sled za storilcem izgubila.

Preiskovalci pa so ugotovili, da se je v zadnjih petih letih iz denarnice preneslo 25k Bitcoinov, ti pa so skozi serijo transakcij končali na računih, ki so jim lahko pripeli imena. Tako se je izkazalo, da sta za hekerskim podvigom stala Ilya Lichtenstein in njegova žena Heather Morgan.

Parček je bil že aretiran in ju zdaj čaka zaslišanje pred sodnikom. Vendar pa tu zanimivosti glede tega primera še ni konec. Ilya je glede na svoj LinkedIn profil dokaj tipični navdušenec nad tehnologijo, blockchain izumi in investitor, a njegova žena Heather ima precej bolj burno zgodovino.

Punca je namreč na vsak način želela postati slavna v svetu glasbe in se je tam predstavljala pod raperskim vzdevkom Razzlekhan. Kar je najboljše pri vsej stvari je dejstvo, da je ženska povsem brez posluha. Njene rime so katastrofalne in velikokrat nimajo smisla, glasbena spremljava je prav tako na psu in vse skupaj je na trenutke videti kot nekakšna parodija, če se Heather ne bi jemala tako presneto resno.

Še en dokaz, da ti tudi ogromno denarja ne more pomagati, če si povsem brez talenta. A morda bo Heather, tako kot največji rap umetniki tipa Tupac Shakur, svojo inspiracijo našla izza rešetk. Časa za snovanje albuma bo imela na pretek, saj ji v primeru obsodbe grozi tudi do 25 let zapora.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime