The Wolf Among Us 2 dobil prvi napovednik

Razvijalec Telltale Games nam je leta 2013 predstavil izjemno avanturo The Wolf Among Us in igralci smo bili naravnost očarani. Telltale je bil takrat ravno na vrhuncu svoje slave, saj so za sabo imeli prvo sezono odličnega The Walking Deada in še niso pod roke vzeli celega kupa dragih licenc, ki so se zanašale na ene in iste igralne prijeme, zaradi česar je studio nazadnje leta 2018 zaprl svoja vrata.

Tisto so bili bolj nedolžni časi, ko je imel Telltale ogromno dobrih idej in te je plodno izrabil v igri The Wolf Among Us, ki je v bistvu povzeta po stripih. Igra nas je postavila v vlogo Bigsbyja, ki je v bistvu šerif, ta pa mora paziti na vsa pravljična bitja iz bajk in povesti, ki so znane tudi v naših krajih. Trnuljčica, Sneguljčica, Rdeča kapica in podobni junaki so v tem svetu prave osebe, ki pa morajo varovati svoje identitete in se čimbolj neopazno vklopiti v sodobno družbo. Vse skupaj varuje Bigsby, ki je pod površjem zlobni volk iz Rdeče kapice in njegova naloga ni enostavna, saj se pravljični junaki neprestano selijo iz ene težave v drugo.

Kar je pri The Wolf Among Us unikatnega je dejstvo, da se zadeva ne ustraši nasilne in krvave vsebine in predstavi te otroške junake bolj zrelemu občinstvu. Prva sezona iz leta 2013 je bila v tem pogledu naravnost slastna in zdaj po enem desetletju med nas končno prihaja nadaljevanje.

Tega zopet dela Telltale Games, ki se je po bankrotu prerodil, a v bolj skromni podobi. Njihov prvi projekt bo ravno The Wolf Among Us 2, ki se bo dogajal pol leta po dogodkih iz originala, Bigsby pa ima pred sabo novo nalogo. Seveda o zgodbi ne vemo preveč, vemo pa, da bo tudi drugi del prihajal v obliki epizod, a razvijalec pravi, da bodo vse dokončane pred izidom S02E01.

The Wolf Among Us 2 izšel enkrat v 2023, razvijalec pa ima v peči še en projekt: igro, ki bo povzeta po knjigah in seriji The Expanse.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime