Dead Island 2 naj bi izšel še enkrat letos

Ko pomislimo na prvoosebne zombijaške zabave nam najprej spominske celice naseli ime Dying Light, ki je nedavno dobilo nadaljevanje. A morda ta franšiza ne bo edina, ki nam bo ponudila lomljenje nemrtvih betic, saj naj bi po zadnjih govoricah letos izšlo še eno nadaljevanje priznane zombijaške serije Dead Island 2.

Ta franšiza ima zanimivo zgodovino. Prvenec je razvil Techland, ki se je nato odpravil po svoji poti, ta pa je na koncu izrodila Dying Light. Dead Island je ostalo v rokah založnika in ta je razvoj nadaljevanja zaupal razvijalcu Yager Developmentu, ki je z delom začel leta 2014. A zadeva očitno ni šla po načrtih, zato je založnik Deep Silver zamenjal razvijalca in kodo porinil v roke Sumo Digitalu. Žal pa tudi ta ni dosegel njihovih zahtev, zato je Deep Silver ustanovil svoj lastni studio Dambuster in leta 2019 razvoj porinil k njim.

Dambuster naj bi končno dosegel tiste standarde, ki jih zahteva Deep Silver. Vsaj tako pravi Tom Henderson, znani insajder, ki ima znotraj industrije kar dobre vire. Po njegovih informacijah naj bi razvoj Dead Islanda 2 potekal zelo dobro in kmalu naj bi dobili frišen igralni napovednik, datum izida pa naj bi bil začrtan za zadnjo četrtino tega leta, razen če se stvari zakomplicirajo.

Henderson je dobil tudi nekaj podatkov glede začetka zgodbe. Uvodna sekvenca naj bi nas postavila na letalo, ki ga nenadoma napadejo zombiji. Stavimo, da bomo ustvarjanje našega lika naredili v WC-ju, medtem ko se bomo gledali v ogledalo in že vidimo sekvenco, ko bomo kukali skozi špranjo v vratih, medtem ko nemrtvi povzročajo kaos med sedeži. Skratka, na koncu se bo letalo zrušilo sredi Hollywooda in treba bo nekako preživeti.

Dve leti nazaj je na splet ušla verzija igre iz leta 2015 in zadeva je že takrat bila videti presneto zabavna, zato upamo, da bo tudi končni izdelek narejen v tej smeri.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime