Firestarter, nov triler izpod rok Stephena Kinga, dobil prvi napovednik

Pisatelj Stephen King je v svojem življenju spisal že toliko knjig, da bi za celotno zbirko njegovih del potreboval eno pošteno knjižno omaro, Hollywood pa si njegove ideje zelo rad sposodi in jih nato predela v filme ali pa serije. Vsi ti prenosi knjig v filmsko izvedbo niso bili uspešni, a po drugi strani smo zaradi tega dobili mojstrovine kot so Kaznilnica odrešitve in Zelena milja.

Zdaj bo kino izvedbo dobilo še eno njegovo delo, gre pa za knjigo iz leta 1980 Firestarter. Ta, za razliko od večine njegovih pisnih izdelkov ni čista grozljivka, ampak se bolj spogleduje s trilerjem, s ščepcem superjunaštva. Zgodba se vrti okoli družine McGee in očeta Andyja, ki lahko preko posebne moči vpliva na misli drugih. V filmu je Andyjeva moč drugačna, saj lahko telekineze premika stvari, njegovo sposobnost pa je nasledila tudi hčerka Charlie, ki pa je veliko močnejša od svojega očeta in premikanje stvari začini z netenjem požara.

Kot je v navadi, njene moči vzbudijo pozornost pri drugih, ki želijo njen talent izrabiti za svoje namene in Andy ter Charlie vzameta pot pod noge in poskušata ubežati svojim ugrabiteljem, ki pa se jih ne bosta znebila zlahka.

Film bo režiral Jason Blum in čeprav bo zgodba večidel enaka tisti iz knjige, želi Jason prikazati, kako bi današnja družba Charlie sprejela kot nekakšno superjunakinjo, namesto da se na njo gleda kot na mutanta, ki ga je treba izključiti iz družbe. Charlie bo odigrala Ryan Kiera Armstrong, medtem ko bo vlogo Andyja prevzel Zac Efron.

Film bomo v kinih in pretočnem servisu Peacock gledali od 13. maja dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime