Premiere Pro lahko zdaj preko umetne inteligence prilagodi glasbo dolžini posnetka

Snemanje video posnetkov za kasnejšo objavo na YouTubu je lahko presneto zabavno, a vsak ustvarjalec se mora nato še usesti za računalnik in preko urejevalnika videa zadevo sestaviti skupaj, tako da bo končni izdelek zabaval tisoče gledalcev. To zna biti zamudno opravilo, ki ga je zdaj Adobe v svojem programu Premiere Pro vsaj malce olajšal.

Ta popularni urejevalnik videov je namreč nedavno prejel posodobitev 22.2, ki bo v vaše delo pripeljala kanček umetne inteligence. Specifično se gre tule za glasbeno podlago, ki je postala neločljiv del današnjih posnetkov, a zna tudi povzročati preglavice. Problem nastane, ko je pesem prekratka ali pa predolga glede na video, zato je potrebno zadevo odrezati na primernem mestu ali pa del skladbe ponoviti in jo tako raztegniti skozi cel posnetek. To ni tako lahko, saj morajo biti ti prehodi organski in kakšno rezanje bo gledalec hitro opazil.

Zdaj teh skrbi ni več in glavno zaslugo nosi orodje Remix. Delo tega si lahko ogledate preko priročnega posnetka zgoraj, zadeva pa je rezultat nekaj klikov. Umetna inteligenca v orodju analizira pesem in glede na vaše želje glasbo ob primernem trenutku ponovi in jo tako lepo podaljša ali pa odreže. Zadevo sem preizkusil tudi sam in iz praktičnih izkušenj lahko povem, da je zadeva preprosto magična in mi bo v prihodnosti prihranila marsikakšen glavobol.

Posodobitev 22.2 prinaša tudi nekatere druge dobrine. Dodajanje samodejno ustvarjenih podnapisov je zdaj lažje, saj si lahko na računalnik prenesete jezikovne skupke, za katere ste morali biti prej povezani na splet, hitrejše pa je postalo tudi izvažanje 10 bitnih HDR posnetkov – na Intel in Nvidia grafičnih rešitvah je ta zadeva postala celo desetkrat hitrejša.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime