Nova posodobitev bo kmalu omogočala odklepanje iPhonov z maskami

Apple je nedavno omogočil tretjo različico beta posodobitve 15.4 za vse iOS operacijske sisteme. Gre za težko pričakovano posodobitev, ki bo s sabo prinesla kup izboljšav.

Tu notri najdemo 37 novih emotikonov, izboljšane bližnjice in pripomočke za Apple Wallet in Apple Card. A največja novost bo zagotovo izboljšano prepoznavanje obraza za odklepanje telefona, ki bo po novem omogočalo odklep z masko.

Ta zadeva bi bila sicer dobrodošla že veliko prej, saj se koronavirus ukrepi zdaj bližajo koncu. Apple je takšno odklepanje v bistvu že ponujal, a samo v navezi z Apple Watch uro, zdaj pa so se očitno odločili, da zadevo omogočijo za vse. Razvijalec je moral zaradi tega narediti kar nekaj napredka na področju prepoznave obraza, saj se bo kamera morala osredotočiti na podrobnosti okoli naših oči.

Kakor je zadeva privlačna in bo zagotovo olajšala naše življenje sredi trgovin, Apple že zdaj opozarja na nekatere minuse. Za uporabo novega odklepa bomo pri Face ID morali obkljukati možnost “Require Attention”. To pomeni, da bomo za vsak odklep ekrana morali z očmi gledati naravnost v kamero, tudi ko maske ne bomo nosili na obrazu.

Druga pomanjkljivost je omejen nabor naprav, ki bodo to funkcijo prepoznave podpirale. Napredno odklepanje bomo lahko izvajali samo na telefonih iPhone 12 in naprej, medtem ko se boste lastniki iPhone 11, X in XS različic za funkcijo lahko obrisali pod nosom.

Kot rečeno, zadeva je trenutno v fazi beta testiranja, na katero pa se lahko prijavi vsak. A morda je bolj da počakate na uradni izid, ki naj bi bil tik pred vrati. Apple naj bi 8. marca spočel nov medijski dogodek, v katerem bo veliko vlogo nosila tudi posodobitev 15.4.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime