Legendarni avto DeLorean se vrača – tokrat v električni izvedbi

DeLorean zna biti najbolj slaven avto v zgodovini, saj je bil ravno ta štirikolesnik tisti, ki ga je junak Marty McFly v filmski franšizi Nazaj v prihodnost uporabil za potovanje skozi čas. Gledalci smo takrat občudovali njegovo unikatno obliko, saj so se vrata odpirala navzgor in zadeva je bila res videti kot vozilo, ki je kot naročeno za nekega obiskovalca iz prihodnosti.

Žal pa resnični avto ob svojem izidu ni naletel na takšno odobravanje. Originalni DeLorean je namreč izšel leta 1981 in samo leto kasneje je bilo z njegovo proizvodnjo konec, podjetje DeLorean Motor Company pa je še isto leto bankrotiralo. Nazaj v prihodnost je izšel šele leta 1985 in če bi DeLorean preživel samo še tri leta, potem bi huronski uspeh filma podjetje zagotovo katapultiral med eno bolj prepoznavnih avtomobilskih podjetij.

Ki še vedno živi, saj je nekdo odkupil pravice do imena in zdaj dela na ponovni oživitvi slavnega avtomobila. DeLorean Motor Company je na Twitterju tako objavil kratki dražilnik, ki pokaže silhueto legendarnega avta, glede na ključnike pod opisom pa lahko sklepamo, da bo novi DeLorean električni. Žal verjetno z njim ne bomo mogli potovati skozi čas, vseeno pa je to lepa oživitev avta, ki si je med svojim obstojem zaslužil več.

Prenovljeni DeLorean naj bi izšel še enkrat letos, na voljo pa je tudi uradna stran, ki vam omogoča naročanje na novice.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime