Final Fantasy 14 bo kmalu spet postal brezplačen za igranje, pripravlja se tudi grafična prenova

Oboževalci MMO svetov imate te dni kar široko ponudbo zabave in zdi se, da se nam počasi pripravlja manjši preporod tega žanra. Nedavno izdani Lost Ark je dokazal, da si igralci želijo nove večigralske zabave v nenehno razvijajočih fantazijskih deželah, Final Fantasy 14 pa je pred tem postal tako oblegan, da je moral za nekaj časa celo onemogočiti nakup igre in je tako vsaj malce olajšal delo vseh svojih strežnikov.

Založnik Square Enix je takrat onemogočil tudi brezplačno testiranje igre Final Fantasy 14, ki je omogočalo preigravanje osnovne kampanje in prve razširitve. Šele pred kratkim je bil nakup igre ponovno mogoč, a F2P igralcem so strežniki še vedno ostali zaprti. K sreči se bo tudi to zdaj vrnilo in založnik je najavil, da se bodo igralci brezplačno lahko zabavali že jutri, 22. februarja, za prenos igre pa bo potrebno opraviti registracijo na uradni strani.

Včerajšnji obsežen prenos v živo je dodal še nekaj drugih zanimivosti. Šef Square Enixa, Yosuke Matsuda, je ponosno povedal, da se ne nameravajo NFT-jev dotakniti niti s palico in da bo igra v bodoče dobila tudi grafično posodobitev, ki je te dni že močno potrebna. Prenovljene bodo teksture, liki in osvetlitev in čeprav končna podoba ne bo nek resen grafični preskok, bodo izboljšave vseeno opazne, Square Enix pa se trudi grafiko ohraniti v stilu originala. Prenova se je začela šele kakšen mesec nazaj, tako da razvijalca čaka še kar nekaj dela, a med prenosom v živo so naredili nekaj primerjav, grafično prenovo pa bomo dobili skladno s posodobitvijo 7.0.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime