Steam bo omejil znižanja cene iger na -90 %

Razvijalec Valve je očitno mnenja, da so nekateri založniki preveč darežljivi s svojimi ponudbami, zato je začrtal nekaj sprememb glede popustov, ki se bodo lahko izvajali na njihovi digitalni trgovini Steam.

Spremembe so izdano popisane v uradnem dokumentu in jih je kar nekaj, a zagotovo najbolj pomembna točka se dotika maksimalnega znižanja, ki ga lahko založnik podeli kateri od svojih iger. Pred tem omejitve ni bilo, po novem pa bodo založniki svojim igram spustili ceno samo do -90 %.

Kaj je razlog za to odločitvijo, a morda nekateri založniki prevečkrat izvajajo popuste in s tem povzročajo zmedo v trgovini. Založnik 2K denimo trži svojo igro XCOM 2 za vsega 3 €, kar pomeni da je odrezal ceno za kar 94 %. Ta naslov je bil sicer že večkrat znižan na drobiž, tako da bi 2K lahko preprosto odsekal cenovno nalepko tudi izven prodaje, namesto da jo neprestano trži pod takšnimi ekstremnimi popusti.

Spremembe se bodo zgodile tudi drugje. Minimalni popust znaša 10 %, med popusti pa mora miniti vsaj 28 dni. Izjema pri teh pravilih so štiri sezonske razprodaje, ki jih pripravi sam Steam.

Spremembe bodo v veljavo stopile 28. marca, kar je točno en mesec po temu, ko bo na trge prišla Valvova prenosna igričarska postaja Steam Deck.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime