Bethesda ugaša svoj zaganjalnik in seli svoje igre na Steam

Bethesda je svoj lasten zaganjalnik iger predstavila leta 2016 in se je takrat želela izogniti Steamovemu zaračunavanju provizije. Po šestih letih pa so vendarle vrgli puško v koruzo in včeraj je založnik na svojem blogu zapisal, da bo zaganjalnik še to pomlad ugasnjen, vse njihove igre in storitve pa se bodo preselile na Steam.

Ni sicer jasno, ali je pri tej odločitvi imel zraven kaj Microsoft, ki se mu morda ne da, poleg svoje, nadzorovati še dve dodatni digitalni trgovini, a dejstvo je, da so Bethesdinemu zaganjalniku šteti dnevi in zanimivo bo videti, če bo morda šel po podobni poti tudi Battle.net, ki si ga zdaj prav tako lasti Microsoft.

K sreči boste lahko vse svoje kupljene igre iz Bethesdinega zaganjalnika prenesli tudi na Steam. Tja boste lahko preselili tudi svoj seznam prijateljev in celo shranjene položaje iz iger, kjer je izjema zaradi nekega razloga Wolfenstein: Youngblood. Veliko tega procesa bo samodejnega, a nekaj datotek boste primorani preseliti tudi ročno.

Čeprav zaganjalnik ne bo več obstajal, pa boste še vedno potrebovali svoje Bethesda.net račune, tam kjer so ti do sedaj bili pač potrebni. Sem noter lahko denimo prištejemo igri The Elder Scrolls Online in Fallout 76, zanimivo pa bo videti, če bo registracija za te račune potrebna tudi v prihajajočih Bethesdinih igrah.

Migracija računov in storitev se bo začela na začetku aprila, zaganjalnik pa bo nehal obratovati maja letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime