Leto 2023 bo prvo, ko ne bomo dobili nove igre Call of Duty

Franšiza Call of Duty bo kmalu praznovala svojo 20. obletnico in razvijalec je od ranega začetka leta 2003 na prodajne police poslal že kar 19 delov te igre. Tehnično gledano to pomeni, da je franšiza čisto vsako leto dobila nov glavni del serije, ta tradicija pa je bila prekinjena samo na začetku, med letoma 2003 in 2005, ko sta izšla prva dva dela. Vendar tudi takrat ni bila povsem prekinjena, saj smo v osamljenem letu 2004 dobili razširitev za prvi del z imenom United Offensive, ki je prinesla kar nekaj vznemirljive vsebine in ni bila samo neki kratki DLC.

Tudi letos nas čaka nova igra, saj bo nedavno kupljeni Activision izdal Modern Warfare 2, a leto 2023 je precej bolj nepredvidljivo. Po poročanju spletne strani Bloomberg naj bi bil založnik razočaran nad prodajo zadnje igre Call of Duty: Vanguard in pojavile so se skrbi, da vsakoletne izdaje odžirajo trg druga drugi. Zato naj bi v pisarnah prišlo do odločitve, da bo izid naslednjega naslova, ki naj bi izšel v 2023, zamaknjen v 2024 in s tem naj bi se prekinila dolgoletna tradicija vsakoletnega Call of Dutyja.

A spet ne povsem. Poročilo pravi, da bo Activision v 2023 še vedno izdal nov brezplačni Call of Duty, ki naj bi bil Warzone 2, tako da bomo tehnično gledano tudi naslednje leto dobili nov COD. Zaradi te odločitve bo tudi letošnji Modern Warfare 2 dobil dodatno leto nove vsebine v podobi novih map in igralnih načinov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime