Sony končno pokazal očala PSVR 2

Sony se je odločil razkriti svoja VR očala naslednje generacije po poti majhnik korakov. Najprej so nam pokazali zaobljene kontrolerje v konceptni obliki, nato smo jih videli kot fizične izdelke, zdaj pa je napočil čas, da si pogledamo tudi sama očala.

Ta je Sony včeraj v podrobnosti opisal na svojem uradnem blogu in sama oblika ne bo presenetila nikogar. Razvijalec se je držal belega dizajna, ki ga nosijo konzole PlayStation 5 in tudi drugi izdelki te linije, med njimi igralni plošček DualSense in slušalke Pulse 3D. Belo-črno kombinacijo bomo našli tudi na samih očalih, ki bodo zaobljena tako kot kontrolerji, to pa naj bi namigovalo na 360 stopinjski kot pogleda, ki bo igralce zatopil v preigravanje VR iger.

psvr 2

PlayStation VR 2 bo nosil kar impresivne specifikacije. Same leče se bodo ponašale z OLED tehnologijo, na vsako oko pa bomo dobili ločljivost 2000×2040, skupaj s podporo za HDR sliko, 110 stopinjskim kotom gledanja in od 90 pa do 120 Hz osveževanjem slike.

To smo vedeli že prej, nismo pa vedeli, da bomo zdaj na očalih lahko nastavljali širino med lečami in da bomo znotraj očal našli majhen ventilator, ki bo preprečeval zamegljevanje ekrančkov. Tako kot prej bomo tudi na PSVR 2 lahko leče približali ali pa oddaljili od našega obraza, na očalih pa se je našel tudi vhod za slušalke.

Sony pravi, da je veliko delal tudi na ergonomiji, zato so očala bolj udobna od predhodnika, uspelo pa jim je tudi zmanjšati njihovo težo.

Žal niso razkrili še zadnjega koraka, ki se tiče datuma izida in pa cene. Očala bodo skoraj zagotovo izšla še letos in če bi stavil, bi njihov izid postavil nekje na zimske praznike, kjer bodo te zadeve zagotovo kar izginjale iz polic.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime