BioWare zagotavlja dober potek razvoja igre Dragon Age 4, medtem ko studio zapušča nova pomembna figura

Od zadnjega Dragon Aga so minila štiri leta in nihče ne ve točno, koliko časa razvijalec BioWare dela na novemu delu. Je pa jasno, da njihova pot do te točke ni bila tlakovana z rožicami. BioWare je namreč med tem časom izdal dve igri, tako Mass Effect: Andromeda in Anthem pa sta bila razočaranji. Studio je medtem pošteno preoblikoval svoj kader in način dela, tako da bi morala biti njihova prihodnost zdaj bolj svetla.

Razvoj na naslednjem delu Dragon Age serije zdaj lepo napreduje, to pa je v uradnem blog zapisu povedal šef studia Gary McKay. Igra naj bi se trenutno nahajal ravno sredi produkcije, kar pomeni, da člani ekipe zdaj gradijo svojo začrtano vizijo in ustvarjajo vse, kar pripada današnjim AAA igram, kar pomeni ogromne stopnje, vmesne sekvence in zanimive ter globoke like. McKay je v blogu nekaj besed namenil še novemu Mass Effectu, ki pa je v razvoju precej bolj zadaj in člani ekipe zaenkrat še testirajo prototipe, tako da je izid verjetno še kar nekaj let stran.

Žal pa vse niso dobre novice. BioWare je v zadnjih letih zapustilo že kar nekaj pomembnih figur in zdaj studio zapušča izvršni producent Christian Dailey. Ta se je BioWaru pridružil leta 2018 in poskušal obuditi Anthem, a je nato EA nad celotno igro dvignil roke. Nato je svoje talente posodil pri delu na Dragon Age 4, a očitno tudi tu ni našel svojega mesta in se zdaj za vedno poslavlja od pisarn.

Dailey je sicer na Twitterju zapisal, da je Dragon Age 4 v odličnih rokah in da komaj čaka na rezultate, a glede na vse odhode iz BioWarovih pisarn je težko biti optimističen do končnega izdelka. O novi igri ne vemo še praktično ničesar, je pa razvijalec priznal, da se ne namerava vrniti v temačno obdobje prve igre Origins, ki jo mnogi smatrajo za najboljši del serije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime