Elden Ring je že ena najboljše ocenjenih iger vseh časov

Izid Elden Ringa je po vseh teh letih čakanja samo še nekaj ur stran, prve recenzije pa so se na spletu pojavile že včeraj. Mi naše kopije še nismo prejeli, tako da bo opis nekoliko zamudil, a glede na vtise tujih publikacij se nam za zabavo ni treba bati.

Kritiki so si enotni, da je nov naslov razvijalca FromSoftware preprosto ena velika mojstrovina, ki jo bodo pozdravili vsi navdušenci nad Dark Souls igrami. Praktično edine opazne kritike se dotikajo dejstva, da je morda zadeva malce preveč podobna Dark Souls naslovom in da optimizacija na PC-ju ni perfektna. Vse kar se tiče igralnih mehanik, raziskovanja in različnih pristopov do bojevanja pa je FromSoftware izpilil do najvišje stopnje in komaj čakamo, da zadevo primemo v roke.

Te visoke ocene pa se znajo tudi zapisati v zgodovino, saj je Elden Ring trenutno ena od najbolje ocenjenih iger vseh časov. Na Metacriticu drži različica igre za PlayStation 5 visoko oceno 97, višjo oceno pa so si do sedaj prislužile le Soul Calibur, Grand Theft Auto 4, Tony Hawk’s Pro Skater 2 in Zelda: Ocarina of Time, ki se na prvem mestu ponaša z oceno 99.

elden ring

Na OpenCriticu pa je Elden Ring uvrščen še višje, saj tudi tam drži oceno 96, tako da je premagal zgolj Super Mario Odyssey z oceno 97.

Seveda je treba vzeti v obzir, da so te ocene še sveže in da zna končna številka pasti ali pa zrasti, ko bodo svoje vtise podelili še drugi kritiki, ki so si za preigravanje vzeli svoj čas.

Elden Ring se bo na Steamu odklenil nocoj, točno ob polnoči.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime