Trumpovo družabno omrežje Truth Social ima že cel kup problemov

Bivši predsednik ZDA Donald Trump je bil dobro leto nazaj odstranjen iz praktično vseh družbenih omrežij in njegovi privrženci vse od takrat potrpežljivo čakajo, da se njihov heroj vrne na internet in z njimi spet podeli kakšno politično mnenje. Ravno zaradi tega razloga se je Trump odločil zgraditi svoje lastno družabno omrežje Truth Social, to pa je dva dni nazaj izšlo na vseh iOS sistemih.

Žal pa rojstvo ni šlo povsem po načrtih in težave z omrežjem so se začele že lani, med omejenim testiranjem. Takrat je nek šaljivec ustvaril račun z imenom “donaldjtrump”, za sliko pa je objavil prašiča, ki je ravno sredi velike potrebe.

Teh težav se omrežje ni rešilo tudi pri svoji nedavno izdani končni različici aplikacije. Uporabniki poročajo o ogromnih čakalnih vrstah za registracijo, saj strežniki očitno ne morejo dohitevati povpraševanja in ti so se v nedeljo tudi zrušili in to kar za 13 ur. Administratorji so zdaj omejili število novih registracij in uporabnike postavili v čakalnice, ki naj bi zdaj obsegale kar 500k čakajočih delivcev resnice. Kljub temu pa registracije ne potekajo tako kot bi morale, saj zamujajo e-poštna sporočila, ki vsebujejo povezavo za potrditev računa, če pa ta že pride, pa je povezava potekla.

Nekateri uporabniki tudi poročajo o veliki cenzuri Truth Sociala, kar je v nasprotju z originalno idejo tega omrežja, ki naj bi omogočal proste pogovore o vseh temah, brez da bi uporabnike cenzurirali razni moderatorji, kot je to denimo na Twitterju. Pravilnik je precej bolj strog in iz platforme ste lahko odstranjeni za vsako vsebino, ki bi znala biti zavajajoča ali pa po mnenju moderatorjev ni objektivna.

trump

Zanimivo je tudi to, da je aplikacija zaenkrat na voljo samo za iOS sisteme in nekdo je zadevo seveda izkoristil za promocijo svoje lažne aplikacije, ki se je pojavila v Googlovi trgovini pod imenom Maga Hub – Truth Social Trump. Ta aplikacija je tam sicer na voljo že od avgusta lani, a seveda je zdaj nenadoma dobila veliko na popularnosti, v samo nekaj dneh je tako nabrala 100k registriranih uporabnikov, lastnik aplikacije pa je tako nabiral tudi mastne denarce v obliki mikrotransakcij v vrednosti 28,99 $.

Težav tule še ni konec, saj se je družabno omrežje zapletlo tudi v avtorske pravice glede logotipa. Uporabniki so namreč odkrili, da ta nosi sumljivo veliko podobnosti z angleškim podjetjem Trailar in kakor lahko vidite, sta logotipa resnično skoraj identična. Trump Social se je na obtožbe glede kraje intelektualne lastnine že odzval in sporočil, da zadevo trenutno preiskuje, Trailar pa je zapisal, da je lepo videti Trumpovo podporo do njihovega podjetja, a da bi jih lahko naslednjič prej vprašal za dovoljenje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime