Knockout City bo kmalu postal povsem brezplačen

Zabavna igričarska varianta Med dvema ognjema Knockout City je na začetku nabrala kar obsežno skupnost, a žal te ni mogla obdržati. Steam pravi, da se v igri trenutno zabava vsega 120 igralcev in čeprav sem notri niso všteti igralci na konzolah, takšne številke igri zagotovo ne morejo biti ravno v ponos.

Kritiki so si sicer enotni, da je zadeva zabavna, a da bi po vsej verjetnosti morala iziti v brezplačni obliki in potem denarce za razvoj služiti preko mikrotransakcij. Knockout City se je s F2P modelom spogledoval že od začetka, saj lahko igralci v igri uživajo povsem brezplačno do stopnje 25, a nato je treba odpreti denarnico. Ta poslovni model se očitno ni izkazal za uspešnega zato se je razvijalec Velan Studio odločil za korenite spremembe.

Na uradni strani so zapisali nekaj statistik glede trenutne 5. sezone igre in igralcem sporočili veselo novico, da bo 6. sezona tudi ukinila cenovno nalepko. Razvijalec upa, da bo s to potezo v Knockout City privabil milijone novih igralcev, vsi tisti, ki pa so igro že kupili, bodo v zahvala dobili poseben paket dobrot, ki bo vseboval nekaj unikatne kozmetike, 2k Holobuxov in pospešitve pri nabiranju izkušenj.

Zanimivo je tudi to, da se bo Velan Studio s tem tudi ločil od založnika EA-ja, ki je igro izdal po znamko indie samostojnih naslovov EA Originals. Velan se je sicer sodelovanju z založnikom zahvalil in zapisal, da izid brez njih ne bi bil mogoč, a da želijo s F2P modelom sami skrbeti za vse finančne operacije igre.

Se bo Knockout Cityju prerod obrestoval? Za kaj takšnega je zaenkrat prezgodaj za govoriti, saj za novo sezono in prehodu na F2P model še nimamo konkretnega datuma.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime