STALKER 2 bo zagotovo zamudil, saj je njegov razvijalec trenutno bombardiran iz strani Rusije

Vse od začetka koronavirus pandemije pride trenutek v dnevu, ko se zaustavim in se vprašam: “Čakaj, se tole zares zdajle dogaja?”. In ravno ko sem se na takšno razmišljanje navadil in sem na situacijo s korono postal nekoliko že otopel, so Rusi zame pripravili novo presenečenje in spočeli dejansko vojno v Evropi proti Ukrajini.

Ni treba dvakrat omenjati, da bo zaradi te vojne uničenih nepredstavljivo število družin, posledice pa bomo čutili tudi vsi tisti, ki v ta konflikt nismo vpleteni. Tudi industrija videoiger bo trpela, saj Ukrajina vsebuje kar nekaj talentiranih studiev, ki imajo svoje pisarne znotraj glavnega mesta Kijeva. Najbolj znan med njimi je GSC Game World, ki dela na težko pričakovani streljanki STALKER 2: Heart of Chernobyl in je bil tudi eden prvih razvijalcev, ki se je po napovedi vojne javno oglasil in na Twitterju zapisal obsežno pismo.

GSC Game World je razložil njihovo strašljivo trenutno realnost in pozval je vse novinarje, vplivnike in vsakega z glasom, da razširi njihov klic k pomoči in da preko denarnih nakazil pomaga ukrajinskim vojaškim enotam. Za konec so zapisali, da se ne bodo predali in da bo Ukrajina, tako kot vedno, zmagala.

Res živimo v bizarnih časih, ko se morajo člani tvojega priljubljenega studia dejansko oborožiti in tvegati življenje za svojo domovino. Ukrajina je nedavno prepovedala odhod moških iz svojih meja in samo v Kijevu je bilo med civiliste razdeljenih okoli 10k pušk, za katero je verjetno prijel tudi kakšen član GSC Game Worlda.

Oglasil se je tudi Frogwares, znan po svojih Sherlock Holmes igrah in tudi ta prihaja iz Ukrajine. Na Twitterju so zapisali, da se poskušajo čuvati, a to je vojna in nikjer ni nobenih garancij za njihovo varnost. K temu so še dodali, da so Ukrajinci miren narod, a znajo kljub temu njihova življenja biti uničena.

Tudi ešport ni bil tiho. Država ga je leta 2020 priznala za uradni šport, Ukrajinske ekipe pa so vidni igralec v svetu ešporta. Iz njihovega ozemlja prihaja popularna ekipa Natus Vincere oziroma krajše NAVI, ta pa je zapisala, da so nad ruskim napadom šokirani in da poskušajo trenutno poskrbeti zase in za svoje bližnje.

Podporo Ukrajini so izrazili tudi studii, ki se ne nahajajo znotraj te države. Najbolj viden igralec na tem področju je poljski 11 Bit Studios, ki je izdelal igro This War of Mine, ta pa se bavi ravno z grozljivimi posledicami vojne. Na Twitterju so po ključnikom #fuckthewar zapisali, da bodo vsi dobički od njihove igre in DLC-jev v naslednjih sedmih dneh romali na račun ukrajinskega Rdečega križa, njihovim naporom pa se je pridružila tudi trgovina GOG, ki bo svoje prihodke igre This War of Mine ravno tako namenila ukrajinskemu Rdečemu križu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime