John Carpenter razmišlja o nadaljevanju grozljivke The Thing

The Thing je zame osebno ena najboljših grozljivk vseh časov in ta film iz leta 1982 sem si ogledal že tolikokrat, da ga znam že praktično na pamet. Režiser John Carpenter je sestavil mojstrovino, ki postavi četico raziskovalcev v zmrznjeno in izolirano postajo sredi Antarktike, ti pa so povsem nepripravljeni naleteli na zlobnega vesoljca, ki lahko prevzame obliko vsakega živega bitja in tega tudi prepričljivo oponaša.

Kar iz The Thinga naredi klasiko je ravno ta občutek nemoči vseh preživelih, ki jo dodatno popestri še misterij vesoljskega bitja, o katerem tudi na koncu ne izvemo ničesar. Celotno gledalno izkušnjo so še začinili nagnusni a spektakularni monstrumi, ki so bile fizično zgrajene lutke in niso bili računalniško generirani.

The Thing je sicer dobil eno predelavo, a ta ni imela praktično ničesar od tistega, kar je krasilo original. Morda pa vsa ta leta kasneje vendarle dobimo dostojnega naslednika, nato pa je namignil kar originalni režiser John Carpenter.

Ta je v intervjuju s spletno stranjo Fandom namignil, da ima The Thing še kar nekaj prostora za nove zgodbe in da bi se rad vrnil v njegov svet. John je bil sicer v intervjuju dokaj skrivnosten, a je puščal ogromno namigov – tudi tega, da se zna v film vrniti mogoče igralec Kurt Russell, ki je v originalu nosil glavno vlogo.

Carpenter se bo morda povezal tudi z režiserjem Jasonom Blumom. Ta je leta 2020 najavil delo na ekranizaciji novele Who Goes There, ki je služil za podlogo filma The Thing. Morda so se od takrat načrti spremenili, Carpenter pa je samo izjavil, da bo morda tudi on sodeloval pri temu projektu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime