Valve najavil novo igro v Portal vesolju za njihovo napravo Steam Deck

Od Portala 2, nadaljevanja ene najboljših iger vseh časov, je minilo že 11 let in razvijalec Valve je zgodbo čudovito zaključil in od takrat pustil franšizo počivati v zasluženem pokoju. V njo pokuka samo preko krajših tehnoloških demov, kot sta denimo The Lab in Aperture Hand Lab za VR napravo Index, to pa sta izjemno kratki igralni izkušnji, namenjeni prikazovanju sposobnosti nove naprave.

V to smer bo šel tudi Aperture Desk Job, novo napovedana igra, ki jo je Valve razkril včeraj, brez nekega pompoma. Šlo bo za novo izkušnjo v Portal vesolju, ki naj bi prerodila žanr “walking simulatorjev” in nam ponudila malce bolj interaktivno izkušnjo. Nagovarjal vas bo nek robot z zares namazanim jezikom, naša naloga pa bo očitno nadzor proizvodne linije znotraj Aperture laboratorija.

Valve že vnaprej pravi, da naj ne pričakujemo preveč, saj je vse skupaj samo namenjeno predstavitvi funkcij nedavno izdanega prenosnega PC-ja Steam Decka. Kljub temu pa bomo igro lahko brezplačno igrali tudi na navadnih računalnikih, izkušnja pa bo povsem brezplačna.

Aperture Desk Job se odklene za igranje 1. marca, Valve pa je na uradni strani Steama z odebeljenimi črkami zapisal, da tole ni Portal 3, zanimivo pa je, da igranje s tipkovnico in miško ni podprto in boste za zabavo obvezno potrebovali igralni plošček.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime