Lenovo predstavil novo serijo igričarskih prenosnikov IdeaPad Gaming 3

Podjetje Lenovo pri nas čislamo predvsem zaradi njihove široke ponudbe, ki zaobjema vse dele cenovne ponudbe. Njihovi izdelki so namreč izjemno dobro optimizirani in ponujajo res veliko za svojo ceno, tisti, ki pa si želite najboljšo opremo, pa lahko vedno odštejete malce več evrov in si privoščite kaj iz njihove Legion ponudbe.

Pri včerajšnji predstavitvi novih izdelkov pa se je Lenovo osredotočil bolj na trg srednje zmogljivih prenosnikov, ki ga zastopa nova linija izdelkov IdeaPad Gaming 3. Ta je v primerjavi s prejšnjo verzijo kar poštena nadgradnja, tako da zna biti izdelek zanimiv tudi tistim, ki se morda še vedno držite modela iz leta 2020.

IdeaPad Gaming 3 bo podpiral tako Intel, kot tudi AMD procesorje, vsaka od teh inačic pa pod pokrovom skriva nekaj razlik in podobnosti. Na Intelovi strani boste našli procesorje 12. generacije, ki jo na najvišji ravni zastopa Core i7-12700H, do 32 GB pomnilnika in 1 TB NVMe disk. Za grafiko bo skrbel RTX 3060, ta pa bo lahko skrbel za dve različici zaslonov, ki znašata 15,6 ali pa 16 palcev in vsebujeta QHD zaslone, maksimalne ločljivosti 2560 x 1600.

Na AMD strani glavno razliko najdemo pri procesorju, ki ga bomo lahko nadgradili do Ryzena 7 6800H, grafična kartica pa bo malce šibkejša, saj bomo znotraj prenosnika tu našli RTX 3050. Količina pomnilnika in disk ostajata enaka, malce drugačen pa je ekran, ki sicer ponuja enako ločljivost, le da bo sestavljen iz WQHD zaslona.

Prodaja bo stekla kmalu. 15,6 palčna Intelova izvedenka izide aprila in bo stala 989 dolarjev, 16 palčna verzija pa prihaja junija po ceni 1.489 dolarjev. Manjši zaslon z AMD-jevim procesorjem pride maja in to po ceni 929 dolarjev, za večji zaslon pa boste morali počakati do junija in pripraviti 1.139 ameriških bankovcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime