Steam je prepovedal transakcije s kriptom, saj je bila polovica nakupov lažnih

Razvijalec Valve je razburil veliko svojih strank, ko je iz svoje platforme Steam odstranil vse trgovanje preko kriptovalut, pri vzponu NFT-ja pa je prepovedal vse tosortne projekte. Ljudje so bili jezni, a zdaj se je izkazalo, da je imel Valve precej dobre razloge za svojo nezaupljivost do teh tehnologij.

Lastnik Valva Gabe Newell se je nedavno, verjetno zaradi izdaje prenosnega PC-ja Steam Decka, razgovoril v kopici intervjujev in v enem izmed njih je bil tudi povprašan glede kriptovalut.

Gabe, ki je zdaj dokončal svojo transformacijo v belega Gandalfa, se je razgovoril glede svoje odločitve v letu 2017, ko je Steam odstranil trgovanje s kriptovalutami. Povedal je, da so v tistem letu imeli ogromne probleme z goljufijami pri plačilih. Kar 50 % transakcij je bilo namreč lažnih, motila pa jih je tudi divja nestabilnost valut, saj je bila igra en dan vredna 10 $, drug dan pa je ta številka že narasla na 100 $.

Gabu se mnenje v vseh teh letih ni spremenilo in do kripta in NFT-jev ostaja še vedno nezaupljiv. V NFT-jih sicer vidi potencial, a ta je po njegovem mnenju za zdaj še daleč od legitimne uporabe in veliko ljudi v tej prostoru želi samo ogoljufati svoje stranke in jo nato popihati s svojim nabranim plenom.

Po drugi strani pa je Valve navdušen s prodajo nedavno izdanega Steam Decka. V intervjuju za EDGE Magazine je Gabe povedal, da so bili presenečeni glede prodaje, saj je bila najbolj popularna najdražja različica te naprave. K temu je še dodal, da že razmišljajo o razvoju Steam Decka 2 in da zna biti ta tudi plodno izkoriščen za poganjanje VR naprav, saj jim mobilnost Steam Decka ponudi nove priložnosti v industriji virtualne resničnosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime