EA bo iz iger FIFA 22 in NHL 22 odstranil rusko reprezentanco in klube

Vojna v Ukrajini se nadaljuje, s tem pa tudi sankcije, ki na Rusijo dežujejo iz vseh smeri. Tudi igričarski svet na obstreljevanje Kijeva ni ostal gluh in veliko razvijalcev in založnikov je poslalo cel kup denarja dobrodelnim organizacijam za podporo Ukrajincev, EA pa je včeraj najavil, da bo iz svojih iger začel odstranjevati ruske reprezentance.

Tako bo iz popularne nogometne igre FIFA 22 odstranjena ruska reprezentanca in ruski klubi, EA pa je na Twitterju zapisal, da stojijo z Ukrajino in pozivajo k miru in koncu vojne. Odstranitev te vsebine se bo zgodila tudi v mobilni igri FIFA Mobile in tudi v naslovu FIFA Online. EA je tako sledil zgledu iz resničnega življenja, saj je sta tako FIFA kot tudi UEFA prepovedali igranje Rusije na vseh večjih tekmovanjih, prav tako pa je igranje finala Lige prvakov bilo premaknjeno iz Saint Petersburga.

EA bo ruske zastave odstranil tudi iz igre NHL 22, tem pa se bo pridružila tudi beloruska reprezentanca. Tudi tu sledijo odločitvi organizacije IIHF, ki je pred tem ruskim in beloruskim klubom in reprezentancam prepovedala sodelovanje na mednarodnih tekmovanjih, odstranitev iz igre pa bo tule trajala malce dlje in bo narejena v prihajajočih tednih.

Ukrajinski minister Mykhailo Fedorov pa je včeraj v odprtem pismu naslovil tudi Sony in Microsoft in ju prosil, da prekineta delovanje storitev PlayStation in Xbox platform znotraj ruskega in beloruskega teritorija. Podjetji se na njihovo zahtevo še nista odzvali, bi pa bilo morda bolj smiselno pozivanje prekinitve delovanja Steama in drugih podobnih platform. Rusija je namreč primarno PC trg, kjer je veliko piratstva, a brezplačne igre tipa Dota 2, CS: GO in League of Legends vsebujejo ogromno igralcev, ki bi jih nedelovanje storitev zagotovo bolel. Sicer bi zaradi tega trpeli nedolžni državljani, a Ukrajina upa, da bi to naredilo dodatek pritisk na rusko vlado, ki bi zaradi tega prekinila napade.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime