Elex 2 je zdaj na voljo, a prodaja je bila očitno zelo slaba

Nemški razvijalec Piranha Bytes je po petih letih vendarle izvrgel nadaljevanje postapokaliptičnega RPG-ja Elexa, ki smo ga sprva igrali leta 2017. Elex 2 je štorijalno neposredno nadaljevanje prvega dela in zopet bomo nastopali v vlogi Jaxa, ki se mora v svetu Magalana spopasti z novo nevarnostjo, ki je prispela iz neznanega črnega kotička vesolja.

Žal pa se zdi, da Elex 2 ob svojem izidu ni naletel na topel sprejem. Spletna stran SteamDB, ki spremlja istočasno število igralcev, je na dan izida zabeležila slabih 6k igralcev, med časom pisanja tega članka pa se v igri zabava manj kot 2k igralcev.

Te številke niso vzpodbudne, še posebej če jih postavimo ob bok originalne igre, ki je leta 2017 na dan izida nabrala več kot 20k igralcev.

Razlogov za slabo prodajo ni težko odkriti. Zadeva je pri kritikih požela bolj medle ocene, večje spletne strani tipa IGN in PCGamer pa igro ignorirajo in svojih vtisov sploh niso podale. Prav tako založnik THQ Nordic ni poskrbel za primerno oglaševanje – na Steamovi trgovini praktično ne najdemo nobene oglaševalske pasice, promocija pa je bila na splošno bizarna, saj smo v enem napovedniku spremljali divje pretepanje Jaxa ob spremljavi glasbene skupine Korn, kar nekako ne sovpada s tonom igre.

A verjetno je največji krivec slabe prodaje resnično slaba izbira datuma izida. Igralci se trenutno naravnost potapljajo v kvalitetnih igrah, saj se nekateri zabavajo v Horizon: Forbidden Westu, drugi se še prebijajo skozi Elden Ring, ne smemo pa pozabiti še na Total War: Warhammer 3 in nov dodatek za Destiny 2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime