3. sezono The Witcherja naj bi snemali tudi v Sloveniji

Serija in igre The Witcher pri nas niso priljubljene samo zaradi njihove sorazmerne kvalitete, ampak tudi na račun okolice, ki spominja tudi na naše, slovenske vasice. To ni naključje, saj avtor knjig Andrzej Sapkowski prihaja iz Poljske, igra The Witcher 3: Wild Hunt pa je tudi nastala pod poljsko razvojno ekipo CD Projekt RED.

Tudi Netflixova serija se tem koreninam ni izneverila, je pa res, da so ustvarjalci nenehno selili lokacije snemanja po celi Evropi. Prva sezona je bila tako večinoma posneta na Poljskem in Madžarskem, druga pa je večino svojega časa preživela v Združenem kraljestvu, a to je šlo predvsem na račun koronavirusa, ki je seljenje med državami nekako omogočil.

Prihajajoča tretja sezona pa naj bi se preselila tudi v naše konce. Vsaj tako poroča spletna stran Redenian Intelligence, ki pravi, da bodo producenti za snemanje najprej skočili v Italijo, nato pa se bodo preselili tudi v Slovenijo in kasneje še Hrvaško. Točne lokacije še niso znane, snemanje pa naj bi se začelo nekje proti koncu marca.

Hrvaška je sicer redna lokacija snemanj bolj fantazijsko obarvanih naslovov, saj producenti naravnost obožujejo Dubrovnik in HBO je ravno tam posnel veliko kadrov serije Igra prestolov. Slovenija po drugi strani, kljub svoji čudovitosti, ni tako popularna, a Hollywood je tudi pri nas že posnel nekaj produkcij. Pri nas so tako denimo snemali fantazijsko zgodbo Zgodbe iz Narnije, nekaj kadrov serije The Wheel of Time pa je bilo posnetih v Rakovem Škocjanu in ob Soči. Zdaj se bo k tem imenom pridružil tudi The Witcher in če bo kdo pameten, bo zadevo kasneje izkoristil tudi za turistične namene.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime