Ustvarjalci igre Grim Dawn zdaj delajo na realnočasovni strategiji

Igra Grim Dawn ni tako prepoznavno ime kot denimo Diablo ali pa Path of Exile, a oboževalci akcijskih RPG-jev jo čislajo za enega od najboljših predstavnikov tega žanra. Za razvojem je stal Crate Entertainment, od njihove prve igre pa je zdaj minilo že 6 let in njihovi oboževalci so nestrpno pričakovali naslednji projekt, za katerega je veliko ljudi upalo, da bo nadaljevanje Grim Dawna.

A ušteli so se, saj bo šel razvijalec s svojo novo igro v povsem drugo smer. Tako so pred kratkim uradno najavili igro Farthest Frontier, ki bo realnočasovna strategija, ta pa bo precej spominjala na Ubisoftovo serijo iger The Settlers.

V Farthest Frontier se bo vse vrtelo okoli zagona uspešne kolonije, tako da se bo po prvi postavljeni hiši treba podati v boj za surovinami. Hrano bomo pridobivali preko lova ali pa ribarjenja, pridno pa bo treba skrbeti tudi poljedelstvo. Vse pa ne bomo vlagali samo v ekonomijo, saj nas znajo redno napasti sovražna plemena in naša uboga vasica se lahko tako hitro znajde sredi uničujočega požara.

Prvi igralni posnetek bojevanja sicer ne prikaže, a grafika je lepa, animacije spodobne in to zna biti nova poslastica za vse privržence strategij, ki se jim ne da več preigravati iger tipa Age of Empires.

Crate Entertainment je globoko v razvoju, a pred ciljno črto bodo igro ponudili v sistem Zgodnjega dostopa, to pa se bo zgodilo enkrat letos. Igra naj bi nato v Zgodnjem dostopu preživela med 4 in 8 mesecev, nato pa nas čaka polni izid.

Steam stran že stoji, tam pa si igro lahko dodate pod seznam želja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime