Elden Ring je dva tedna po izidu še bolj popularen, kot pa na začetku

Elden Ring je izšel konec februarja, a igra je že pred tem vladala vrhu Steamovih prodajnih lestvic. Visoke ocene kritikov in renome razvijalca FromSoftware so prodajo dvignile v višave in igra je ob dnevu izida nabrala kar trikrat več igralcev kot pa Dark Souls 3. Istočasno število igralcev se je zaustavilo pri številki 850k, kar je presneto zavidljiv dosežek, glede na to, da govorimo o praktično povsem enoigralski izkušnji.

Uspeh je verjetno presenetil tudi samega založnika Bandai Namcota, ki je v prvem mesecu načrtoval nekje 3 milijone prodanih kopij, a nekateri zdaj predvidevajo, da je Elden Ring morda prešel v roke 10 milijone srečnih igralcev.

elden ring

A še bolj presenečajo igralne številke. Elden Ring namreč ni lahka igra, tako da bi nekako pričakovali, da bi igralci počasi začeli zapuščati igro, a zgodilo se je ravno nasprotno. Število igralcev ostaja bolj ali manj v ravni črti, pretekli konec tedna pa se je številka celo dvignila na rekordno raven 950k igralcev in trenutno se po številu igralcev nahaja na drugem mestu in zaostaja samo za Lost Arkom, ki pa je brezplačni MMO, medtem ko Elden Ring stane polnih 60 €.

Seveda so to vse neuradne številke, ki jih sporoča spletna stran SteamDB, a vseeno je to dober pokazatelj, da je bila igra ena gromozanska uspešnica, ki je upravičila svoja pričakovanja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime