Netflix umaknil svoje storitve iz Rusije

Pisali smo že o temu, da se sankcij glede Rusije držijo igričarska podjetja, ki ena za drugo umikajo svoje storitve iz ruskega in beloruskega teritorija. Ta trend se je zdaj preselil tudi v svet pretočnih televizijskih storitev in popularni servis Netflix je tako najavil, da bo za nekaj časa onemogočil oddajanje znotraj Rusije.

Netflix sicer kakšne resne izgube na tem področju ne bo čutil, saj je v Rusijo prispel šele leta 2016, od takrat pa je nabral samo skromnih milijon naročnikov. Odločitvi prekinitvi oddajanja je verjetno prispevala tudi sama ruska vlada, ki po zakonu zahteva, da vsak tuji pretočni servis omogoča predvajanje tudi brezplačnih programov, ki prihajajo iz Rusije. Netflix je to zahtevo zavrnil in hkrati tudi povsem onemogočil svoje storitve.

Izguba naročnikov se morda Netflixu ne zdi pomembna, a bolj bodo bolele ugasnjene produkcije. Pretočni servis je imel v produkciji 4 ruske projekte, ki pa so bili zdaj zaustavljeni, dokler se situacija ne umiri ali pa se sankcije ne ustavijo.

Netflix je tudi najavil, da si lahko zdaj vsak ogleda dokumentarec Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom in to popolnoma brezplačno. Zadeva je bila naložena na YouTube in si jo lahko ogledate zgoraj, dokumentarni film pa se vrti okoli odločitve bivšega ukrajinskega predsednika Viktorja Yanukovycha, ki se je odrekal Evropski uniji in je takrat podprl vezi z Rusijo, zaradi česar so izbruhnili masovni protesti.

Pretočni servisi so znotraj Rusije čedalje bolj okleščeni. Sankcijam se je pridružil tudi Twitch in veliko ruskih streamerjev je sedaj naletelo na ogromne probleme glede izplačil, ki jih enostavno ni več mogoče opraviti, saj je svoje storitve nedavno umaknil tudi plačilni servis PayPal.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime