Za GTA 5 PlayStation 5 in Xbox Series X nadgradnjo bo treba odpreti denarnico

Še slab teden nas loči od ponovne izdaje igre GTA 5, ki jo bo razvijalec Rockstar v prenovljeni obliki poslal na konzole PlayStation 5 in Xbox Series X. Kar malce težko verjamemo, da je zadeva originalno izšla na PlayStation 3 in Xbox 360, bila kasneje predelana za PC, nato pa je izšla še za konzoli PlayStation 4 in Xbox One.

In razvijalec Rockstar je prav za vsako od teh izdaj zaračunal denarce in v nasprotju z drugimi razvijalci in založniki, teh nadgradenj ni ponudil brezplačno. Tako bo tudi v prihajajoči nadgradnji za konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X, ki bo v sebi vsebovala podporo za 4K ločljivost, ray tracing osvetljevanje, boljše teksture in hitrejše nalaganje stopenj.

Nadgradnja je sicer kar konkretna, a vseeno bi lahko Rockstar brez problema zadevo ponudil brezplačno. Malce bizarno je tudi dejstvo, da predelava še vedno ni pokazala nobenega napovednika – Rockstar je do sedaj izdal samo nekaj primerjalnih slik, ki sicer kažejo malce boljšo podobo, a spet ni kaj preveč prelomnega.

K sreči bo nova izdaja ob izidu pošteno znižana. Najboljšo kupčijo boste dobili lastniki Sonyjevih sistemov, saj bo igra do 14. junija znižana na 9,99 €, nato pa bo cena skočila na 39,99 €. Rockstar bo ponujal tudi ločen večigralski način GTA Online, ki ga boste na PlayStationu 5 prve tri mesece lahko prevzeli povsem brezplačno.

Na konzolah Xbox Series X/S bo zadeva malce dražja. Tam boste za polni paket do 14. junija morali odšteti 19,99 €, nato se bo cena povzpela na 39,99 €. GTA Online bo tudi prodajan ločeno, a za razliko od Sonyjevih sistemih tule ne bo brezplačnega obdobja in boste morali zanj plačati 9,99 €.

Igro lahko sicer zdaj že prednaložite: na PlayStation 5 prenos tehta 87 GB, na Xbox Series X/S pa zajetnih 94 GB. Predelava bo na voljo za igranje 15. marca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime