Dead Space predelava prihaja v začetku 2023

Med oboževalci digitalnih grozljivk je dolgo tlelo upanje, da bo obljubljena predelava igre Dead Space morda izšla še letos in to tezo so podpirale tudi nekatere govorice, ki so izid postavljale že v jesen. Žal pa razvijalec Motive še ni tako blizu zaključeni kodi, a končna verzija 1.0 spet ne bo tako hudo zamudila.

Motive je nedavno spočel nov prenos v živo, v katerem smo si zopet lahko ogledali nekaj tehničnih vidikov predelave. Razvijalec je že od začetka zelo nazoren s svojim delom, saj smo v prvih posnetkih lahko videli, kako se tako ogromen projekt, ki ni samo površen ampak praktično popolnoma nova igra, sploh začne. Predelava je zdaj že pošteno napredovala, a je še vedno v pred-alfa stanju, Motive pa pravi, da ga loči samo še nekaj tednov od tega, da bo igro lahko preigral od začetka do konca.

Uro dolg prenos v živo se dotakne marsikakšne zanimivosti. Veliko poudarka je šlo v smer prenovljenega zvoka, ki bo zdaj na polno izkoriščal obkrožujoči prostor in bo še bolj bogat kot prej. Na račun tega je moral Motive na novo posneti praktično vse, tu pa izstopajo predvsem protagonistove zvočne vrstice, ki za razliko od originala tokrat ne bo povsem nem in bo ob priložnosti spregovoril kakšno besedo. Razvijalec je šel celo tako daleč, da je zanj posnel tri različne zvočne vrstice vsakega dialoga, ki se bo prilagajal njegovi trenutni izmučenosti in poškodbam. Tako kot originalna igra, bo tudi predelava nosila minimalni uporabniški vmesnik, tako da bomo vse pomembne informacije lahko razbrali iz sveta, ne da bi nas ob tem motili ogromni plavajoči meniji.

Novi Dead Space je vsekakor videti obetavno, igro pa bomo lahko zagnali v začetku 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime