iPhone lahko zdaj odklepamo tudi z masko na obrazu

Apple je na svojih telefonih iPhone omogočil zajetno posodobitev 15.4, ta pa s sabo prinaša cel kup izboljšav in dodatnih funkcij. Zagotovo med njimi najbolj izstopa prenovljena funkcija odklepanja preko obraza, ki zdaj deluje tudi takrat, ko na sebi nosite masko.

Ta posodobitev bi sicer izjemno prav prišla kakšno leto nazaj, ko so bili koronavirusni ukrepi na vrhuncu, zdaj pa te omejitve počasi popuščajo. A kljub temu bo zadeva prav prišla na javnih mestih, kjer je maska še vedno potrebna, kot so to trgovine ali pa knjižnice. In kdo ve, korona morda še ni rekla zadnje in se zna kmalu spet vrniti med nas.

iphone

Posodobitev 15.4 je zdaj že na voljo in tehta dober gigabajt. Po posodobitvi vam bo iPhone sam povedal, da je zdaj omogočeno odklepanje preko maske, a je to malce manj varno, kot tisto s celim obrazom. Prepoznava se mora namreč zanašati samo na območje okoli oči in ne deluje, če si boste na glavo poveznili sončna očala. Če nosite korekcijska očala, potem boste morali opraviti dve novi skeniranji obraza, zadeva pa bo nato pripravljena za uporabo in je po mojem kratkem testiranju enako zanesljiva in hitra kot prej.

Žal odklepanje z masko ni na voljo na vseh telefonih in je omogočeno samo za iPhone 12 in 13, tako da boste lastniki verzij X, Xs in Xr tule ostali prikrajšani.

Poleg novega odklepanja smo dobili tudi nove emotikone, izboljšave na področju pomočnika Sirija, v svojo Apple denarnico pa lahko zdaj spravite tudi Covid potrdilo. Svojo posodobitev so dobili tudi operacijski sistemi iPadOS, ki zdaj končno omogočajo funkcijo Universal Control. Ta ponuja preprost nadzor in preklapljanje med Applovimi izdelki, med njimi pa lahko na ta način premikate tudi datoteke.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime