Microsoft je začel testirati oglase znotraj Raziskovalca

Ah, Microsoft. Potem, ko nas je računalniški gigant razveselil z novico, da zna v prihajajoči posodobitvi v Raziskovalca prinesti dolgo pogrešano funkcijo zavihkov, zna ta pregledovalec datotek s sabo prinesti tudi nekaj zelo kontroverznega.

Gre za oglase, ki jih namerava Microsoft vrniti v zgornjo vrstico Raziskovalca. Zadevo je odkril Twitter uporabnik Florian, ki je med testiranjem ene od preizkusnih inačic Windowsa 11 naletel na presenetljiv oglas. Ta je sicer minimalen in se zaenkrat nanaša na oglaševanje drugih Microsoftovih izdelkov, tako da vas med delom ne bo zadela reklama iz najnovejše Hoferjeve ponudbe. A vse ima nekje svoj začetek in če bo zadeva prinašala dobiček, bodo oglasi postali veliko bolj vpadljivi in vsiljujoči.

Seveda to ne pomeni, da bodo oglasi zaživeli tudi v končni verziji Oken, saj Microsoft očitno samo malce testira vode. Zanimivo je, da to ni bil prvi poskus takšne spremembe Raziskovalca, saj je podjetje že davnega leta 2016 znotraj vrnilo oglas za OneDrive, dve leti nazaj pa so v brezplačni urejevalnik besedila WordPad začeli ponujati oglase za nakup orodij Office.

wordpad

Vse te reklame so kasneje izginile ali pa niso prešle iz testne faze in zelo verjetno se bo zaradi negativnega odziva to zgodilo tudi pri trenutno testirani funkciji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime