Hogwarts Legacy je očitno sanjska igra za vse navdušence nad Harryjem Potterjem

O famozni igri Hogwarts Legacy poslušamo že vse od takrat, ko je na splet ušel kratki posnetek, ki je predstavil čudovito podobo nove Harry Potter igre. Svet Bradavičarke je sicer dobil cel kup igralnih približkov, a noben od teh ni bil preveč kvaliteten – začuda se je dejansko dobri izkušnji približala obsežna modifikacija za Minecraft.

Založnik Warner Bros in razvijalec Avalanche Games pa sta včeraj končno Hogwarts Legacy prikazala bolj konkretno in dobili smo kar 20 minut dolg igralni posnetek, ki je predstavil tiste najbolj pomembne lastnosti prihajajočega naslova.

Kot pričakovano se bo Hogwarts Legacy dogajal v odprtem svetu in zaigra na vse tiste note, o katerih so oboževalci franšize že dolgo čakali. Ustvarili bomo lahko povsem svojega čarovnika, se nato zavezali eni od štirih šol in nato zaživeli življenje dijaka na Bradavičarki. Čakajo nas učne ure, varjenje napojev in čarovniški spopadi, v katerih bo treba preko čarobnih urokov premagati nasproti stoječega nasprotnika.

Preselili se bomo lahko tudi izven šole in se odpravili v okoliški gozd loviti magične pribočnike, tam pa bo treba med nogami zbežati kakšnemu trolu. Večina zgodbe se bo vrtela okoli goblinov in njihovega upora, ki jih bo vodil zlobni čarovnik Victor Rookwood. Oba bo treba poraziti, a Hogwarts Legacy tule pripelje do lepega zapleta, saj bomo med igranjem lahko izbirali strani in bomo dejansko lahko postali tudi tudi zlobni čarodej.

Samo igranje precej spomni na Rockstarjevo igro Bully, le da bo zadeva tule malce manj nasilna. Zadevo preveva ljubezen do podrobnosti in treba je priznati, da tudi v samo kratkem igralnem posnetku Bradavičarka naravnost zaživi in ponuja cel kup možnosti raziskovanja zgodbe. Tej se ni treba preveč obremenjevati s Potterjevim izročilom, saj se bodo dogodki odvijali leta 1800, kar je daleč pred tem, preden je na akademijo prispel Harry.

Celotno sliko skazi edino glasovno podajanje. To je na trenutke čudno zanič, kot da bi za mikrofonom stal nekdo, ki mu je bilo vseeno za povedano besedo. Tudi obrazne animacije bi potrebovale dodelavo in upamo, da bo Avalanche to do izida popravil.

Malce skrbi povzroča tudi ta sam razvijalec, saj je Avalanche do sedaj spočel samo povprečne igre tipa Just Cause, Mad Max in Rage 2. A kdo ve, morda bo ravno Hogwarts Legacy njihov najboljši dosežek, o kvaliteti igri pa se bomo prepričali konec leta, ko naj bi igra tudi dokončno izšla.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime