Epic Games bo ves dobiček iz Fortnita v naslednjih dveh tednih namenil Ukrajini

Igričarska industrija je preko donacij dobrodelnim organizacijam za pomoč v Ukrajini zbrala že ogromno denarja. Humble Bundle je preko posebnega paketa iger Stand With Ukraine nabral 6,7 milijona dolarjev, a ta znesek bo očitno samo kaplja v morje v primerjavi s tem, kar je danes zjutraj najavil založnik Epic Games.

Ta bo namreč do 3. aprila čisto vse nakupe znotraj igre Fortnite namenil dobrodelnim organizacijam UNICEF, Direct Relief, World Food Programme in UN Refugee Agency. To ne vključuje samo posameznih nakupov, ampak tudi sezone prepustnice Season Pass. To je ogromno denarja, saj je Fornite prava tiskarna evrov. Samo v 2020 je Epic Games preko Fortnita zaslužil 5,1 milijarde dolarjev, tako da ni težko videti, da bo založnik v samo dveh tednih zlahka presegel prej omenjeni zaslužek iz strani Humble Bundla. Epic Games se je poleg tega za to akcijo odločil ravno ob pravem času, saj se danes začne 2. poglavje 3. sezone igre, kar s sabo prinaša tudi novo sezonsko prepustnico in cel kup igralcev, ki bodo želeli preizkusiti novo vsebino, vse to pa bo rezultiralo v še višjih dobičkih.

K dobrodelni akciji se je pridružil tudi Microsoft, tako da bodo vsi dobički, ki jih bodo igralci znotraj Fortnita opravili preko Xbox konzol, ravno ta romali v denarni sklad za pomoč prej omenjenim dobrodelnim organizacijam.

Epic Games je svoje storitve onemogočil znotraj Rusije, a je zraven pripisal, da se bodo igralci lahko še vedno pogovarjali in igrali že kupljene naslove, saj želijo pustiti odprte kanale za komunikacijo. Podjetje je k trenutni situaciji pristopilo ostro tudi na področju e-športa in tako je od 11. marca dalje, ruskim igralcem prepovedano sodelovati na turnirjih z denarnimi nagradami.

Več o trenutni dobrodelni akciji si lahko preberete na uradnem blog zapisu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime