Lord of the Rings Online bo naslednji mesec vso vsebino ponudil brezplačno

MMO igra Lord of the Rings Online je izšla v času, ko so vsi večji založniki ljubosumno gledali proti Blizzardu in njihovem neusahljivem prilivu denarja z naslovom World of Warcraft. Tako se je rodilo kar nekaj posnemovalcev, saj so bili založniki mnenja, da bi ljudje za MMO različice že popularnih franšiz odšteli velike količine denarja.

Plod tega razmišljanja so bili projekti tipa The Matrix Online, Star Wars: The Old Republic in Lord of the Rings Online. Slednja igra je med posnemovalci najstarejša in čeprav nikoli ni zares podirala prodajnih rekordov, je ime Gospodarja prstanov dovolj veliko, da se je igra ohranila pri življenju več kot desetletje.

Lord of the Rings Online je sprva svoje življenje začel kot MMO z mesečno naročnino, po upadu igralcev pa je presedlal na F2P model, kjer si moral za razne dodatke in mikrotransakcije odšteti dejanski denar, drugače si se lahko poslovil od stopnjevanja svojega like.

Ta poslovni model se je izkazal za uspešnega, razvijalec Standing Stone Games pa se je zdaj odločil, da je čas za novo korenito spremembo finančnega aspekta igre.

Igra bo tako naslednji mesec, ravno ob praznovanju svojega 15. rojstnega dneva, dobila obsežno posodobitev. Prihaja povsem novo območje Yondershire, nekaj predelav pa bodo prejeli tudi ostali deli Srednjega sveta.

A zagotovo najbolj pomembna novost je dejstvo, da bo razvijalec F2P igralcem vso do sedaj izdano vsebino ponudil popolnoma brezplačno. To vključuje raso High Elfs in tudi tri, prej zaklenjene igralne razrede. Hkrati bodo vsi dodatki izgubili cenovne nalepke, kar vključuje tudi razširitev Helm’s Deep.

Standing Stone Games od leta 2020 obljublja tudi težko pričakovano grafično prenovo igre. Tej se že pošteno poznajo leta in to ne samo na področju tekstur, ampak tudi pri animacijah in drugih tehničnih vidikih, kot je denimo mapa, ki na širokih zaslonih izpade nekam razvlečeno. Kdaj bo Lord of the Rings Online postal lepši ni znano, je pa razvijalec v uradnem blogu zapisal, da imajo za nas v prihajajočih mesecih pripravljenih še nekaj presenečenj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime