Nerodni tatovi uspešno ukradli 20 RTX 3070 Ti grafičnih kartic, a so bili nato hitro aretirani

Te dni je dobiti novo grafično kartico prava fantazija, razen če ste za njih pripravljeni preprodajalcem plačati enormne cene. Dejansko že malce težko verjamemo, da je tretja serija RTX grafičnih kartic že toliko časa nedobavljiva, da se že pogovarjamo o četrti generaciji, ki naj bi izšla verjetno že letos, medtem ko še vedno ne moremo kupiti ene navadne kartice RTX 3070 Ti.

Problem s pomanjkanjem je povsod, a te dni ga še posebej čutijo v Rusiji. To so zadele težke sankcije, zaradi katerih sta tako NVIDIA kot AMD tja prenehala pošiljati svoje izdelke. Grafičnim karticam je tako močno poskočila cena in tako boste tam za en RTX 3070 Ti odšteli nekje dobrih 1.700 €.

Tu vstopijo na sceno naši trije junaki tokratnega članka, ki prihajajo ravno iz Rusije. Natančneje gre za delavce v Wildberries skladišču znotraj Podolska, ti pa so pogumno zakorakali v prostore, pod pretvezo, da so prišli prevzeti izdelke za internetno naročilo. Na voziček so tako naložili 20 RTX 3070 Ti grafičnih kartic in tako urno zbežali s svojim plenom. Dva člana sta tovor najprej skrila za stopnicami in tega skozi okno predala tretjemu, nato pa so vsi skupaj v slogu Oceanovih 11 brezskrbno zapustili skladišče.

Celotni rop je bil izveden brez zapletov, a očitno se faloti niso zavedali, da so jih na praktično vsakem koraku spremljale kamere. Identifikacija storilcev je bila tako preprosta, saj si ni nihče zakril obraza in to je morda najbolj detajlen rop, kar so ga v svoj objektiv ujele kamere.

Storilci so kasneje naredili še eno večjo napako. Svoj nabrani plen so poskušali odprodati v zastavljalnici in to po samo polovični ceni. Lastniku trgovine so seveda v glavi zazvonili alarmi, poklical je policijo, ta pa je vse tri po hitrem postopku aretirala in zasegla ukradeno robo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime