Lego Star Wars: The Skywalker Saga dobil več kot uro dolg igralni posnetek

Samo nekaj dni nas še loči od povsem nove Vojnozvezdne avanture, ki bo tokrat zavita v LEGO barve. Danski založnik se je že večkrat preizkusil v svetu videoiger in njihovi naslovi so pod streho vzeli že več filmskih licenc, vsem pa je skupna presenetljivo globoka igralna formula, sparjena z možnostjo sodelovalnega igranja večih igralcev za enim zaslonom.

Vse to bo veljalo tudi za prihajajoči Lego Star Wars: The Skywalker Saga, na katerem že dolgo dela razvijalec Traveller’s Tales, ta pa je pred kratkim za igro spočel daljšo predstavitev igranja. Na spletu se je tako pojavil kar več kot uro dolg igralni posnetek, ki izpostavi tiste večje zanimivosti prihajajočega naslova.

The Skywalker Saga bo ogromna igra, saj bomo lahko ponovno doživeli dogodke iz vseh devetih glavnih filmov franšize Vojna zvezd. Nadzorovali bomo lahko kar 300 različnih herojev, med katere lahko prištejemo Han Solota, njegovega pribočnika Chewbacco, Darth Vaderja in Luke Skywalkerja. Tu so tudi novejši junaki kot so Rey, Finn in drugi, vsak od filmov pa ponuja 5 epizod, ki bodo orisale tiste najbolj pomembne dogodke iz določenega filma.

Kar najbolj izstopa v tem igralnem posnetku je neverjetna simpatičnost cele podobe. Grafično je zadeva čudovita in LEGO strički in tete vsebujejo verne animacije, stopnje pa kipijo s podrobnosti. Ko začnejo enkrat leteti laserski izstrelki, boste lahko iz poškodovanih sten lahko videli okvarjene električne kable, ki povsod okoli pošiljajo iskre in tudi na splošno je destrukcija okolice konkretna. Vse skupaj seveda zadrži svoj Legasti izvirnik, tako da bodo eksplozije naokoli razpošiljale uničene Lego kockice.

Bojevanje je videti najbolj slastno do sedaj. Med streljanjem boste lahko denimo postavljali svoje zaklone, za katerimi se boste lahko skrivali, tu pa je seveda tudi šviganje z žaromeči, ki bi vsebovalo tudi kombiniranje udarcev in izmikanje napadom. Sicer bomo lahko običajne grdavže lahko pospravili z enostavnim streljanjem, a bolj napredni šefi tipa Count Dooku bodo zahtevali samosvoj pristop in nekaj bolj naprednih kombinacij ter taktičnih pristopov.

Med raziskovanjem stopenj bo treba rešiti tudi kakšno uganko, a glede na prikazano te ne bodo preveč zahtevne. Vseeno pa bo treba uporabiti kakšno možgansko celico in včasih bo kakšna rešljiva samo ob pomoči še enega igralca, tako da bo takrat priročno ob sebi imeti kakšnega prijatelja. Če tega nimate ravno ob roki, bodite brez skrbi, saj bo vlogo drugega heroja prevzela umetna inteligenca.

Igri ne bo manjkalo tudi humorja – stvar, ki jo v igrah boleče pogrešamo. Tisti glavni dogodki iz filmov bodo zdaj s sabo prinesli zabavne pridihe, ob katerih se preprosto moraš nasmejati, smešne pripetije pa se vam bodo zgodile tudi med samim “živim” igranjem. En preprost primer tega je streljanje Stormtrooperjev in če boste te zadeli v nogo, bodo ti začeli poskakovati, kot da so stopili na nekaj vročega.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga je zaenkrat videti presneto zabavno in res upamo, da bodo prav vse epizode nosile enako kvaliteto. Igra med nas prihaja 5. aprila, igrali pa jo bomo lahko na vseh možnih sistemih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime